EL SISTEMA DE COVES DE ROTGERS

PROGRESSA, ENDINSA'T A LA COVA DE ROTGERS (Berguedà)
Endinsa't sota terra, fes un pas més per acostar-te a l'espeleologia amb aquesta cova, que medeix un quilòmetre de llargada !
El sistema de Rotgers ens trasllada enmig de boscos del terme municipal de Borredà, a mig camí entre aquest i Sant Jaume de Frontanyà, a pocs metres de l'emblemàtica església romànica de Sant Sadurní de Rotgers, a la comarca del Berguedà.

La cova consta d'un recorregut de 1014mts. segons les ressenyes disponibles i 67 metres de desnivell, amb la peculiaritat que té una boca d'entrada i una de sortida, així que en cap cas repetirem l'itinerari per sortir d'aquesta, a més, la cova de Rotgers ens obligarà ja des de bon principi a arrossegar-nos per gateres llargues, estretes i humides, alhora que ens permetrà contemplar numeroses galeries paral·leles que ens permetran anar passant a diferents alçades i baixar un pou d'uns cinc metres de poca dificultat, a més també toparem amb galeries obstruïdes que no duen enlloc, formacions de guix d'allò més curioses i acabarem amb uns passos que ens recordaran al que podria ser una via ferrada subterrània !

La sortida ocupa un matí entre la pròpia visita i les explicacions tècniques i de progressió donades pel guia.
Sens dubte una cova que no deixarà indiferent a ningú !
espeleorotgersConsulteu-nos per a reserves.


*Per a grups més grans que els indicats a la taula de preus, consulteu-nos ho, ja que per raons de seguretat i qualitat de la sortida serà imprescindible comptar amb més d'un guia.
** Tothom qui desitgi realitzar la visita a la cova de Rotgers, ha de ser conscient que aquesta no pot ser la seva primera visita a una cova, volem fer una recomanació insistent a tots aquells i aquelles que la vulguin visitar que abans contractin la visita a la Bòfia de Boixadera per tenir un primer contacte amb la progressió per passos estrets, o que es dirigeixin a un club d'espeleologia que els acompanyi a alguna altra cova d'iniciació.
De no ser així, podriem trobar-nos en situacions on la por als llocs estrets ens superi i siguem incapaços d'avançar ni retrocedir.

NOTA: Encara que es comercialitza l'activitat sota el nom d'espeleologia, la visita a les coves proposades en cap cas suposa la pràctica d'aquest esport amb l'ús de les tècniques que això comportaria. Les coves a les quals oferim visites han estat seleccionades perquè són aptes per a una immensa majoria de públic, això si, sense por als espais estrets, i sempre serà el guia el qui ens conduirà a través d'aquestes vetllant per a la seguretat de qui les vulgui gaudir.

esprotgers