6 llocs on fer pícnic amb nens a la Vall de Lord

Amb el permís d’altres indrets també bucòlics que podem trobar arreu de la Vall de Lord, ens permetem fer una petita tria, la que al nostre parer és la selecció dels 6 millors llocs per a fer pícnic en família amb nens a la Vall de Lord, en especial a l’estiu, quan el bon temps ens convida a passar hores i més hores compartides amb els nostres fora de casa, perquè, quines activitats amb nens hi ha millor que gaudir d’un bon pícnic després de fer-ne d’altres en família ?

Els criteris escollits per a fer aquesta tria, a banda evidentment que siguin llocs on hi puguem anar amb nens i gaudir d’una estona tranquil·la, són altres com un bon accés amb cotxe, amb un aparcament molt proper, o bé in-situ, facilitant l’accés amb els més petits de casa, podent-hi anar fins-hi tot amb nens i nadons.
Altrament, en alguns casos hi ha interessants caminades per accedir-hi a peu o amb bicicleta, així, cadascú pot fer i desfer segons els seus gustos.

Abans de començar, però, recordar que són indrets de lliure accés i que per tant compartits amb altra gent, encara que no hi coincidim al mateix moment hem de pensar en els altres possibles usuaris, així doncs, ens informarem sempre de les possibiles restriccions de fer foc, si hi ha barbacoes, entenent que si no n’hi ha, està totalment prohibit fer-ne, així com també fer un ús raonable de les escombraries i endur-nos-les a casa, no confiem en que algú passarà a recollir-nos-les, doncs molts indrets es troben en el medi natural, i algun animal pot venir i furgar dins les bosses d’escombraries i escampar-ho tot per terra.

Així doncs, farem foc només quan estigui permès, i ens endurem sempre la brossa a casa perquè, si ho hem pogut portar, bé ens ho podem endur buit, oi ?

Índex dels continguts:

Pots llogar un kayak per anar de picnic a la Llosa del Cavall!

La Font de la Puda (La Coma i La Pedra)

activitats amb nens Font de la Puda llosa del cavall
La font de la Puda, d’aigües medicinals

Accés: Per la carretera C-462 (pk. 27.1), que uneix Sant Llorenç de Morunys i La Coma i La Pedra, ho trobarem perfectament senyalitzat, l’accés amb cotxe està garantit.

Descripció: Es tracta d’un conegut indret on hi ha una font d’aigues sulfuroses, fet que provoca que a l’apropar-nos al brollador de la font, l’ambient es carregui d’una olor força intensa d’ous podrits. Amb tot, l’aigua té propietats mineromedicinals degut als seus components, entre altres l’àcid sulhídric.

All llarg dels temps la gent de les contrades han acudit a les aigües de la Font de la Puda sempre que han tingut algun problema de salut relacionat amb cops, traumatismes diversos, problemes de pell, etc. buscant la seva sanació. Aquest fet va propiciar ja a principis del s.XX que la Font de la Puda esdevingués un indret turístic. La tradició diu que s’ha de fer una novena amb les aigües de la Font, és a dir, beure aigua o remullar la zona afectada amb aigua de la Font de la Puda durant nou dies per aconseguir la curació esperada.

Així doncs, podem remullar-nos en una petita bassa que hi ha, però el bany no hi és permès de cap manera. Si preferim un remull en aigües més fresques, podem apropar-nos al riu Cardener, que és a tocar.

Característiques i/o equipaments de la Font de la Puda:

 • Taules i bancs: SI
 • Barbacoes: NO
 • Aigua clorada: NO

Accés alternatiu: a peu des de Sant Llorenç o La Coma i La Pedra, pel camí verd de la Vall de Lord.

el Codó (Guixers)

mirador del codó activitats amb nens
Només per les boniques vistes, ja paga la pena la visita

Accés: per la carretera LV-4241 que uneix Solsona i Sant Llorenç de Morunys, al P.K.23 just uns metres més enllà de Coll de Jou trobarem el trencall indicat que ens porta fins l’àrea recreativa del Codó. Bon accés i aparcament.

Descripció: Situada a 1.500 metres d’alçada, l’àrea recreativa del Codó és un indret privilegiat per poder fer pícnic amb nens els dies més calorosos d’estiu, doncs en alçada l’aire és més fresc i l’indret disposa d’ombres abundoses.

L’àrea recreativa es troba sobradament equipada amb taules i barbacoes on tothom trobarà el seu lloc on gaudir amb els nens sota un bosc encantador i molt agradable on també hi trobarem una font d’on brolla aigua ben fresca.

El Codó és un indret ideal per anar-hi en família i amb nens, doncs el lloc és ideal i ens ofereix la possibilitat de fer curtes i assequibles passejades com per exemple apropar-nos al mirador del Codó, a uns 10 minuts a peu de l’àrea recreativa. En aquest mirador tindrem tota la Vall de Lord als nostres peus, i si el temps no ens espatlla la visibilitat, les vistes a la Serra de Busa, Rasos de Peguera, el Montseny i Montserrat així com bona part de la Catalunya central prou mereixen la caminada.

Per als més aventurers, l’àrea del Codó també compta amb un parell de petits sectors d’escalada amb vies d’uns 10 metres d’alçada i diverses dificultats.

Característiques i/o equipaments del Codó:

 • Taules i bancs: SI
 • Barbacoes: SI
 • Aigua clorada: NO

Accés alternatiu: a peu des de Sant Llorenç de Morunys en direcció a Solsona, seguirem el GR7 i abans de trobar-nos amb la carretera LV-4241 a l’alçada de la corba de Fenerals prendrem el camí indicat que ens porta a l’àrea recreativa del Codó. Si busquem un camí amb el qual gaudir de bones vistes, un cop passem el Roc Foradat, a uns 300 metres, cal prendre un camí que surt a la dreta i enfila per la carena.
Desnivell: 600mts.
Temps aproximat: 2h30′
Dificultat: mitjana

Les Fonts del Cardener (La Coma i La Pedra)

activitats amb nens solsonès
Les fonts del Cardener són un lloc preciós on gaudir d’una bona sobretaula

Accés: Per la carretera C-462 passat el poble de La Coma hi trobarem l’Hotel Fonts del Cardener, just després de l’aparcament d’aquest, hi trobarem la cruïlla de camins, molt ben indicada. Accés amb cotxe.

Descripció: Es tracta d’una zona recreativa per a pícnics amb nens, famílies i colles d’amics ben equipada amb barbacoes, situada just a l’indret on hi ha el naixement del riu Cardener, que al cap de pocs quilòmetres aboca les seves aigües al pantà de la Llosa del Cavall. Com comentem l’indret es troba molt ben equipat i disposa d’una bona quantitat de taules, barbacoes per a cuinar, bona aigua i ombres agradables on fer el pícnic.

El naixement del Cardener consta de dues parts, en èpoques de desglaç, les neus del Port del Comte es filtren muntanya endins provocant una aportació extra d’aigua al riu, provocant que apareguin més brolladors metres amunt de l’indret arreglat com a les Fonts del Cardener. Aquests brolladors, font amunt, es coneixen com la font del Marjot.

Característiques i/o equipaments de la Font de la Puda:

 • Taules i bancs: SI
 • Barbacoes: SI
 • Aigua clorada: NO

Accés alternatiu: a peu des de Sant Llorenç o La Coma i La Pedra, pel camí verd de la Vall de Lord.

De picnic a la Llosa del Cavall amb kayak!

L’ermita de Sant Serni de Vilamantells (Guixers)

activitats amb nens sant llorenç de morunys
L’ermita de Sant Serni i el seu bonic planell

Accés: Sortint de Sant Llorenç en direcció a Port del Comte, als afores de la vila en una corba molt pronunciada trobarem que surt el camí que duu al Santuari de Lord, si l’agafem al cap d’un quilòmetre escàs arribarem a l’ermita de Sant Serni, hi ha bon aparcament.

Descripció: L’indret, que no es troba excessivament equipat, disposa d’una taula sota l’ombra d’una alzina, on podrem fer pícnic amb els nens.

El lloc té molt d’encant, doncs serem a tocar d’una ermita romànica del segle XII enmig d’un bonic planell.

L’únic inconvenient, però, és que el camí que duu al Santuari passa molt a prop com podreu comprovar només d’arribar, i caldrà parar compte amb els nens quan passin cotxes. Tot i amb això, però, el planell és molt gran i ens ofereix espai de sobra per a jugar i passar una bona estona.

Característiques i/o equipaments de l’ermita de Sant Serni de Vilamantells:

 • Taules i bancs: SI (una)
 • Barbacoes: NO
 • Aigua clorada: NO HI HA FONT

Accés alternatiu: a peu des de Sant Llorenç els GR7 i GR1 coincideixen en aquest tram, sortint del poble en direcció a Solsona, els podrem prendre des de la plaça de l’església del municipi.
Desnivell: 80mts.
Temps aproximat: 40′
Dificultat: baixa

El Pont de Vallonga (Sant Llorenç de Morunys)

el pont de vallonga picnic amb nens
El Pont de Vallonga en el seu emplaçament actual, al terme de Sant Llorenç

Accés: Sortint de Sant Llorenç en direcció a La Coma i La Pedra, a un quilòmetre aproximadament del centre de la vila. Accés immillorable.

Descripció: Petita àrea recreativa, equipada l’any 2019, es troba just als peus de la rasa del Torrent del Pou, que fa de línia divisòria entre els termes municipals de Sant Llorenç de Morunys i Guixers. A tocar també, com el nom indica, hi trobarem el Pont de Vallonga, que a finals del mil·leni passat va ser traslladat pedra a pedra des del seu lloc original, al terme de Guixers, per salvar-lo de ser anegat sota les aigües del Pantà de la Llosa del Cavall.

Característiques i/o equipaments de l’ermita de Sant Serni de Vilamantells:

 • Taules i bancs: SI
 • Barbacoes: SI
 • Aigua clorada: SI, aigua de la xarxa municipal

Accés alternatiu: a peu des de Sant Llorenç, val la pena prendre seguir vorejant la carretera que va a La Coma i La Pedra, és l’inici de la via verda de la Vall de Lord.
Desnivell: pràcticament nul, camí molt planer
Temps aproximat: 10′ sortint de la Plaça de l’Església del municipi.
Dificultat: baixa

La Platja dels Estevats (Guixers)

Accés: Prenent la carretera LV-4241 que uneix Sant Llorenç de Morunys amb Berga, al P.K.34,5, trobarem l’indicador “els Estevats”, just a sota la fàbrica Knauf. Accés correcte amb cotxe, i aparcament segons època de l’any i estat de l’embassament de la Llosa del Cavall.

Descripció: Es tracta de l’accés més còmode per banyar-se a les aigües de la Llosa del Cavall, doncs permet arribar a l’aigua amb cotxe per asfalt. L’indret és assolellat tot el dia, des que surt el sol fins que aquest es pon darrere el Codó i el Massís del Port del Comte. Aquestes postes de sol són de somni i val molt la pena apropar-se els capvespres d’estiu per gaudir-ne, juntament amb la tranquil·litat de l’indret quan la majoria de banyistes se n’han anat.

El lloc no disposa de font, i podem gaudir d’ombres als boscos dels voltants, tot i que l’orografia és força costeruda i la platja varia en funció de l’estat de l’embassament, bo i fluctuant amunt i avall.

En època estival, Relleus Gent de Muntanya hi oferim activitats d’aventura com el lloguer de kayak, lloguer de patinet o lloguer de Paddle-Surf (SUP), a més d’oferir-hi un petit servei de bar amb la nostra Food Truck, així com també altres activitats com és el Tir amb Arc o un circuit permanent d’Orientació.
És un indret ideal per a gaudir amb família i nens, doncs les activitats són completament familiars, com el kayak familiar, de fins a 4 places, o el patinet amb el seu tobogan, que ens permet gaudir d’un bany divertidíssim a les aigües de la Llosa del Cavall.

L’aigua de l’embassament és molt neta ja que es troba a la capçalera del riu Cardener.

Característiques i/o equipaments de la Platja dels Estevats:

 • Taules i bancs: NO
 • Barbacoes: NO
 • Aigua clorada: NO HI HA FONT
 • Serveis de bar a l’estiu

Accés alternatiu: no massa recomanables, algun camí mig perdedor ens hi pot dur des del municipi de Sant Llorenç de Morunys, o bé seguint la carretera a peu, tot i que cal creuar un pont. Recomanem accedir-hi amb cotxe, doncs és l’opció més pràctica.

Activitats que també et poden interessar …

T’animem a fer-hi una visitai gaudir-ne plenament, si t’ha resultat útil l’article, no oblidis compartir-ho ! ?

0 Comentaris

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *