Cursos d’Orientació a Muntanya

Tant si us sentiu esclaus del Wikiloc, com fa poc que sortiu a muntanya i sentiu la necessitat de poder moure-us per la muntanya sense perdre-us, aprendre a llegir un mapa, conèixer tots els detalls que us pot aportar, a més de saber interpretar el terreny que ens envolta, són capacitats imprescindibles que aprendrem, totes elles molt necessàries per moure’ns de manera segura i autònoma per la muntanya.

A més, també aprendrem com utilitzar una brúixola i a combinar-la amb el mapa per tal de poder establir rumbs, seguir-los amb seguretat i eficàcia, a més d’aprendre moltes altres tècniques d’orientació que ens seran de gran utilitat.

Si només coneixes un Nord, desconeixes què significa UTM, o per tu una llegenda no és més que un conte de fantasia, però vols aprendre quina relació té tot plegat amb la muntanya, hem dissenyat un curs específicament per a tu. 🙂

Solsonès i Berguedà
Per totes les edats
CONTRACTAR L'ACTIVITAT

✍️ QUÈ APRENDREM AMB EL CURS D'ORIENTACIÓ ?

Dedicar dos dies a un curs d'orientació a muntanya ens permetrà de ser ambiciosos en l'aprenentatge. Hem dissenyat un curs molt complet on aprendràs els següents continguts d'orientació.

El mapa, la brúixola i el terreny de muntanya

Aconseguirem interpretar el terreny que ens envolta i reconèixer-lo en la representació que en fa el mapa, identificant tots els elements naturals o artificials que podem trobar. Aprendrem a mesurar distàncies, calcular desnivells i a conèixer les coordenades d'un punt concret.

Les tècniques d'orientació a la muntanya

Un cop assolides les capacitats d'interpretació de l'entorn que ens envolta, podrem començar a aprendre a aplicar-les de manera útil i segura, així doncs, començarem orientant el mapa correctament i començarem a establir rumbs per després seguir aquests rumbs sobre el terreny i també en el mapa.

A més, també aprendrem tècniques mitjançant les quals podrem reorientar-nos si ens hem perdut o desviat lleugerament de la ruta, a més també ens dotarem d'eines que ens permetin de progressar en situacions de baixa visibilitat.

La planificació de rutes

En aquest darrer apartat, però no menys important del curs, aprendrem tot el que és necessari per a poder preparar qualsevol mena de sortida o activitat de muntanya tingui la durada que sigui. Aprendrem a fer un disseny segur de l'itinerari, calcular tots els elements necessaris, a més de poder establir alternatives en cas d'imprevistos.

 

En resum, ens capacitarem i carregarem d'eines i coneixements per poder moure'ns amb seguretat per terrenys de muntanya.