Si t’apassiona l’aventura i tots els esports d’aventura en general, el barranquisme t’ofereix la possibilitat de descobrir i viure experiències que t’enganxaran segur, a més, gràcies a les tècniques de progressió, descobriràs entorns naturals d’enorme bellesa i valor.

Si busques una aventura única, has de descobrir el barranquisme!

Anomenat també descens de barrancs o fins i tot amb l’anglicisme canyoning, el barranquisme és una bonica activitat que consisteix en progressar pel curs alt d’un riu o torrent, normalment encaixonat entre parets i que ens obliga a superar diferents obstacles com ràpels, salts, o tobogans fent ús de diferents tècniques i materials específics amb la finalitat de progressar de la forma més segura possible.

CLICA PER ESCRIURE’NS PER WHATSAPP

ELS MILLORS BARRANCS D’INICIACIÓ DE CATALUNYA

Catalunya ens ofereix una infinitat de barrancs on practicar el barranquisme sempre adaptant l’elecció de la ruta al nivell dels participants, així podem practicar aquest esport d’aventura sigui quin sigui el nostre nivell.

A continuació us proposem alguns dels millors barrancs per aprendre a fer barranquisme, tot i que no són els únics, si en voleu fer algun altre, només ens ho heu de dir.

CONTACTA’NS PER A RESERVAR JA!

APRÈN COM FER BARRANQUISME AMB UN EQUIP PROFESSIONAL

Tant si ja tens experiència a muntanya com si no, amb nosaltres descobriràs no només un excel·lent esport d’aventura com és el descens de barrancs, si no que a més a més, aprendràs les tècniques i maniobres bàsiques per a moure’t per un barranc i superar amb seguretat tots els obstacles que s’hi amaguen.

Descobrirem i t’explicarem quin és l’equip necessari per a fer el descens d’un barranc, coneixeràs com s’utilitzen de forma segura i clara, a més, és clar, de gaudir d’una experiència molt divertida i enriquidora.

Contractant un guia de barrancs experimentat us assegurareu gaudir al màxim de l’aventura, ja que serà ell qui es cuidarà de tot, gestionant el grup i la seguretat d’aquest, a més de la logística i preparar tot el material necessari. L’únic que haureu de fer és seguir els consells i gaudir plenament del barranquisme!

EL BARRANQUISME, UN ESPORT APTE PER A TOTA LA FAMÍLIA

Descobrir el barranquisme està a l’abast de totes i tots, amb el material tècnic adequat que us proporcionarem, fins i tot els més menuts de la família poden venir a practicar barranquisme, disposem de neoprens i material tècnic específic per a fer barrancs amb nens i nenes, si escollim el barranc adequat, no hi haurà cap problema en gaudir d’una experiència de barranquisme en família.

A vegades, si els nens són molt petits o no han tingut cap mena d’experiència prèvia amb els esports d’aventura, pot ser molt recomanable començar iniciant-los en el descens de barrancs amb una primera experiència fent un trekking aquàtic, on no necessitarem utilitzar tècniques de progressió amb corda, així, es familiaritzaran amb l’entorn abans d’aprofundir al barranquisme i totes les tècniques que requereix aquest esport.

CONTACTA’NS PER A RESERVAR JA!

TOT SOBRE LA INICIACIÓ AL BARRANQUISME

Si us queda algun dubte sobre com funcionen les rutes d’iniciació al barranquisme, aquí trobareu resposta a les preguntes més freqüents:

Puc fer barranquisme si no tinc experiència?

I tant, de fet, si no es té experiència, iniciar-se a l’aventura del barranquisme amb un guia experimentat és la millor manera i la forma més segura d’aprendre les tècniques necessàries per al descens de barrancs.

Contacta amb nosaltres, parlem de quines són les teves inquietuds i programarem la millor aventura amb el nivell d’iniciació perquè l’experiència sigui única i descobreixis un dels millors esports d’aventura que es poden practicar a la muntanya.

Quina és la millor època per fer barranquisme?

Cada barranc té la seva època ideal per a fer-ne el descens, i aquesta “època ideal” també variarà en funció de l’experiència que busquem, no tots els barranquistes busquem les mateixes sensacions dins dels barrancs, n’hi ha que gaudeixen amb l’entorn, i altres que necessiten, a més, una bona quantitat d’aigua baixant pel barranc per a gaudir-ne més.

Per a la iniciació al barranquisme, els millors mesos de l’any són els corresponents a la primavera, estiu i començaments de tardor, amb compte a les condicions aquàtiques dels barrancs i la temperatura ambiental especialment a principis i final de temporada.

Amb tot, es pot fer barranquisme tot l’any, només cal escollir el barranc adequat.

Cal saber nedar per a fer barranquisme?

Com a norma general si, és imprescindible saber nedar per a la pràctica del descens de barrancs, ara bé, no saber nedar no és cap impediment per a descobrir el barranquisme, doncs podem optar pel descens de preciosos barrancs secs, o alguns on el component aquàtic sigui mínim, on no saber nedar no suposi un perill.

Necessito portar ulleres, puc fer barranquisme?

Aquest és un punt interessant a tenir en compte abans de començar el descens d’un barranc, i és que si necessitem ulleres per veure-hi bé, caldrà que les duguem lligades, doncs la força de l’aigua en una cascada pot fer que les perdem. Convindrà també tenir present que ens les hem de treure i guardar bé abans de fer qualsevol salt a l’aigua.

Per contra, si duem lents de contacte, les famoses “lentilles” és recomanable protegir-les amb ulleres de natació, doncs el contacte permanent amb l’aigua ens pot ocasionar problemes, o fins i tot que es perdin.

Quina és l’edat mínima per a practicar el descens de barrancs?

Tot i que l’edat mínima pot variar segons el nen o nena, considerem que l’edat mínima per a iniciar-se al barranquisme és a partir dels 6 o 7 anys, adaptant sempre el barranc escollit a les seves necessitats.

Això si, els menors hauran d’anar sempre acompanyats d’un adult.

Quins són els preus d’una jornada d’iniciació al barranquisme?

Cada barranc acostuma a tenir un preu diferenciat, en funció dels desplaçaments, la durada de l’activitat i altres factors que poden influir en els costos, però tots acostumen a tenir un preu a partir dels 45€ per persona.

És perillosa l’activitat de barranquisme?

Com a activitat que es desenvolupa al medi natural, existeixen riscos derivats de la pròpia activitat, així com altres associats al medi.

La feina del guia de barrancs és acompanyar-nos durant el nostre descens a més d’oferir-nos la millor gestió possible dels riscos, procurant que l’activitat sigui la més segura possible.

aprendre com fer barranquisme catalunya

Què significa aproximació i retorn del barranc?

Aquests dos conceptes a vegades poden sonar estranys per a qui no ha practicat mai barranquisme ni altres esports de muntanya.

L’aproximació, tal com el seu nom indica, és el camí que hem de seguir a peu des del cotxe fins a l’entrada del barranc, punt on començarà l’activitat de barranquisme pròpiament dita.

El retorn, doncs, és el camí que hem de fer des de la sortida del barranc, punt on acaba el nostre descens, fins a retornar al cotxe.

A vegades un o l’altre, o ambdós recorreguts poden ser immediats, és a dir que caldrà caminar ben pocs minuts per arribar al cotxe.

Quin material he de dur per fer barranquisme?

Per la vostra part, el més important és portar un bon calçat, tipus bota de muntanya o trekking si pot ser, unes sabatilles esportives també poden servir. A més, necessitareu banyador i tovallola, així com tota una muda de recanvi per canviar-vos en acabar l’activitat.

Pel que fa al material tècnic necessari per a viure aquesta aventura, us el proporcionarem nosaltres.

Sobre el calçat per a fer barranquisme

És important que el calçat sigui adherent, no ens servirà un calçat amb la sola llisa, o poc rugosa.

Puc fer barranquisme si estic embarassada?

No, les persones en període de gestació no poden fer esports de risc, així doncs, és obligatori sempre comunicar-ho abans de dur a terme l’activitat per evitar posar-vos en risc a vosaltres i al mateix grup.

BARRANQUISME NIVELL MITJÀ

Si ja tens certa experiència en la pràctica del barranquisme, pots trobar opcions adequades al teu nivell, a més, comptant amb l’ajuda d’un guia experimentat podràs gaudir de barrancs de més nivell.

Contacta’ns i sortim a gaudir d’una gran aventura!