ASENTIONS TO “LA CARTA”

Totes les ascensions als cims aquí proposats, a excepció del Tossal de les Viudes, ofereixen les alternatives necessàries per a poder adaptar l’itinerari d’ascensió a les diferents formes físiques que hom pot tenir. No dubteu a comentar-ho amb el guia alhora de sortir, i ell escollirà l’itinerari més adequat a les vostres necessitats.

Berguedà i Solsonès
Segons el cim i nivell
CONTRACTAR L'ACTIVITAT
PEDRAFORCA 2.497mts. (Berguedà)

Sens dubte aquest és el cim més emblemàtic del Berguedà i possiblement, també dels més populars de tot Catalunya. Atractiva especialment pel seu perfil en forma de forca fruit de l'erosió durant milions d'anys, l'activitat del gel i desgel, han contribuït a formar la també famosa tartera de la cara sud de la muntanya.

Malgrat tot el que se'n pot arribar a dir i sentir, el Pedraforca és una muntanya dura, amb pendents constants i durs, uns 1.000mts. de desnivell positiu per la ruta clàssica i passos de grimpada sense excessiva dificultat tècnica però amb un alt component d'exposició a les caigudes.

Deixa't acompanyar per guies que coneixen bé la muntanya, i que sabràn en tot moment vetllar per la teva seguretat a la muntanya, puja'l per la via clàssica, o per alternatives a aquesta si el que busques és una ruta menys concorreguda, envia'ns un correu i et proposarem rutes diferents !

CIM D'ESTELA 1.847mts. (Berguedà)

El Cim o Cogulló d'Estela és un cim de poca alçada però una atalaia perfecta de la plana central els dies clars. De forma molt marcada, però relativament assequible als qui practiquen esport de forma regular.
El recorregut que ens ocuparà mig matí, no és en absolut tècnic, tret d'un petit pas de grimpada.

GALLINA PELADA 2.317mts. (Berguedà)

Aquest cim és el punt més elevat de la serra d'Ensija i nosaltres us proposem pujar-hi per la cara sud, més espectacular i menys concorreguda, que ens oferirà, a més, unes vistes privilegiades a la roca de Ferrús, que ens recordarà a les grans i espectaculars parets del Yosemite.
Una asecensió que en la seva vessant sud que ens mostrarà el seu caracter més alpí, amb una aproximació suau, i trams de forta pujada.

EL CIM DE BARCELONA, PIC DE LA COSTA CABIROLERA 2.605mts. (Berguedà)

Aquesta ascensió ens durà al cim més alt de la província de Barcelona, el Pic de la Costa Cabirolera, un cim no massa complicat però que cal enfrontar-s'hi amb una condició física suficient. Punt de contrast entre l'escarpada cara nord del Cadí i els prats més planers de la vessant sud, la ruta ens menarà pels camins que anys enrere havien servit de nexe entre el Berguedà i la Cerdanya, com tants i tants altres, transitats per gent que es movia per motius econòmics, però d'altres que ho feien per raons bèl·liques, ja fós per pertànyer a la resistència, o per ser fugitius de règims imposats.

Als peus d'aquest cim, trobarem alguna barraca de pastor, fonts, i extensions de tora blava, la planta més tòxica de la zona però que és ben bonica d'observar enmig dels prats alpins del Cadí.

TOSSAL DE LES VIUDES 1.379mts. (Solsonès-Vall de Lord)

Aquest cim és la màxima expressió que l'alçada respecte del nivell del mar no importa, l'important és l'experiència i el caràcter propi de cada cim.

El Tossal de les Viudes, al sostre de la serra dels Bastets és un cim enclavat en una zona de difícil accés a causa de l'orografia i la densa vegetació, caminarem per fondalades i també per carenes, un cim de contrastos que, un cop conquistat ens oferirà unes boniques vistes a la Vall de Lord, la serra de Busa, el Port del Comte, Serra d'Ensija i també el Pedraforca.

PUIG DE LES MORRERES 2.211mts. (Solsonès-Vall de Lord)

Aquest cim és una atalaia perfecta de la plana de Lleida i de la Catalunya central, i punt culminant de la serra de Querol, ocupada per un vèrtex geodèsic i una pantalla de repetició de senyal.

A més, aquest cim va ser testimoni d'una de les catàstrofes més grans de la ramaderia local, vine amb nosaltres i deixa que t'ho expliquem tot pujant !

TRES PICS I RESSOPÓ (Solsonès-Vall de Lord)

En aquesta activitat, en la línia dels productes més diferenciats de Relleus, us proposem conquistar els tres cims més alts del massís del Port del Comte, Pedró dels Quatre Batlles (2.388mts.), Tossa Pelada (2.379mts.) i el Tossal de l'Estivella (2.338mts), tots ells en una tarda per acabar gaudint de la posta de sol, i cloure l'activitat amb un ressopó.

L'activitat és apta per a totes les edats, i en funció de la forma física del grup s'adaptarà la ruta.

També hi ha l'opció de programar-lo en caps de setmanes propers a les llunes plenes.

CAP DEL VERD 2.282mts (Solsonès)

Estem davant de la serra més alpina de la Vall de Lord, i el Cap del Verd n'és el punt més alt. Lluny de l'ebullició de les estacions d'esquí sortirem a la recerca de la solitud i la calma que la muntanya ens pot brindar. Un cop assolit el cim gaudirem de formidables vistes al Pedraforca, la veïna vall de Gósol, Vall de Lord, Port del Comte, etc.

La serra oferix diferents itineraris mitjançant l'elecció dels quals podem adaptar la ruta a les necessitats i característiques del client.

CIMS A LA CARTA

Hi ha algun cim que fa temps que et mires i remires i no t'atreveixes a llançar-te a l'aventura tu sol ?
Contacta'ns i et planificarem la ruta pels itineraris més segurs mitjançant un treball sobre mapa i el guiatge in-situ per procurar sempre per la teva seguretat.