Rutes senyalitzades de raquetes de neu a Rasos de Peguera

GAUDEIX D’UNA MILLOR EXPERIÈNCIA AMB GUIA

Amb la voluntat de poder oferir diferents activitats, aptes per a tots els tipus de públics que assisteixen a l’estació de Rasos de Peguera, l’any 2018 vàrem recuperar els itineraris senyalitzats per a la pràctica de les raquetes de neu de forma autònoma.

En aquesta pàgina, us els presentem i expliquem breument, perquè pugueu escollir amb coneixement i informació de primera mà dels qui els hem recuperat i senyalitzat de nou, com sempre, des de Relleus Gent de Muntanya, estarem encantats de rebre els vostres suggeriments i propostes de canvi sobre la feina que hem fet.

Feu-vos vostres aquests itineraris de raquetes de neu a Rasos de Peguera, així com feu-vos vostre també l’entorn, respecteu-lo com el que és, casa nostra, i un espai que totes i tots ens estimem.

VOLS LLOGAR UNES RAQUETES DE NEU?

Rasos de Peguera, el Berguedà
Nivell d'Iniciació
Mapa dels diferents itineraris per a raquetes de neu a Rasos de Peguera

Mapa base propietat de l'Institut Cartogràfic de Catalunya

el circuit GROC

Com a base de la immensa majoria de les sortides que podem oferir a Rasos de Peguera, el circuit groc ens servirà d'anada i tornada per a cercar els altres circuits de raquetes de neu que l'estació ens ofereix.

Éssent també el més senzill i curt, el circuit groc ens conduirà a través de camins i rases fins a les Collades, el punt més allunyat d'aquest circuit respecte l'estació de Rasos de Peguera, allí, podrem escollir entre prendre altres circuits o iniciar rutes pel nostre compte com per exemple als Rasets de Dalt.

Per a completar l'anada i tornada del circuit de raquetes de neu groc, hem de comptar amb una hora i mitja a pas suau, doncs són uns 2 quilòmetres de distància, amb uns 75 metres de desnivell positiu.

L'única complicació que podem trobar són alguns dels pendents que hi ha a la rasa de retorn, que podem estalviar-nos si la resseguim per la seva part alta-esquerra, on els pendents seran més suaus.

Circuit apte per a tothom, és el circuit ideal per a iniciar-se i tenir una primera presa de contacte amb les raquetes de neu a Rasos de Peguera.

el circuit BLAU

Aquest circuit pren com a base d'aproximació i retorn a l'estació de Rasos de Peguera el circuit groc, al qual li suma un quilòmetre i mig.

Completar la totalitat del circuit blau, incloent-hi és clar el groc, ens durà a fer un recorregut de 3'4 quilòmetres i a superar uns 150 metres de desnivell positiu.

L'interès especial del circuit blau, rau en el fet que ens enfila fins les cotes altes de l'estació de Rasos de Peguera, dalt del tele-esquí de les Soques, des d'on podrem gaudir de fantàstiques vistes a la plana central de Catalunya, divisant el Montseny, la Mola i Montserrat, com a muntanyes més destacables de la panoràmica que s'alça davant els nostres ulls.

Just abans d'enllaçar de nou amb el circuit groc, quan encara no haurem baixat pel Tallafocs (l'ampla pista que ens retorna a les Collades), tindrem l'ocasió de desviar-nos breument resseguint la carena fins a arribar al tímid cim del Pedró, punt més alt de la muntanya i que culmina Rasos de Peguera amb els seus 2051 metres d'alçada. Si bé la ruta no ens hi condueix, és un desviament curt i evident, habitualment molt traçat sobre la neu.

Hem de comptar amb unes dues hores i mitja si volem fer tot aquest circuit de raquetes de neu.

Si busques fer rutes amb raquetes de neu a Catalunya, aquestes són les més a prop de Barcelona, descobreix la neu a Rasos de Peguera!