ESPELEOLOGIA AL BERGUEDÀ: el sistema de Rotgers

Endinsa’t sota terra, fes un pas més per acostar-te a l’espeleologia amb aquesta cova, que medeix un quilòmetre de llargada!
El sistema de Rotgers ens trasllada enmig de boscos del terme municipal de Borredà, a mig camí entre aquest i Sant Jaume de Frontanyà, a pocs metres de l’emblemàtica església romànica de Sant Sadurní de Rotgers, a la comarca del Berguedà.
La cova consta d’un recorregut de 1014mts. segons les ressenyes disponibles i 67 metres de desnivell, amb la peculiaritat que té una boca d’entrada i una de sortida, així que en cap cas repetirem l’itinerari per sortir d’aquesta, a més, la cova de Rotgers ens obligarà ja des de bon principi a arrossegar-nos per gateres llargues, estretes i humides, alhora que ens permetrà contemplar numeroses galeries paral·leles que ens permetran anar passant a diferents alçades i baixar un pou d’uns cinc metres de poca dificultat, a més també toparem amb galeries obstruïdes que no duen enlloc, formacions de guix d’allò més curioses i acabarem amb uns passos que ens recordaran al que podria ser una via ferrada subterrània!
La Cova de Rotgers, Berguedà
Cova de nivell mig
matí/tarda
CONTRACTAR L'ACTIVITAT

PER QUÈ AMB UN GUIA DE RELLEUS ?

Perquè nosaltres no barregem els grups.
Perquè no hi ha sorpreses amb els preus i el material ja hi vé inclòs.
Perquè no t'hauràs de preocupar de res, nosaltres ho prepararem tot.
Perquè gaudiràs més de l'experiència, amb gent que coneix la cova i us la sabrà explicar.
Perquè serà el guia qui gestionarà la seguretat del grup.


** Tothom qui desitgi realitzar la visita a la cova de Rotgers, ha de ser conscient que aquesta no pot ser la seva primera visita a una cova, volem fer una recomanació insistent a tots aquells i aquelles que la vulguin visitar que abans contractin la visita a la Bòfia de Boixadera per tenir un primer contacte amb la progressió per passos estrets, o que es dirigeixin a un club d'espeleologia que els acompanyi a alguna altra cova d'iniciació.
De no ser així, podriem trobar-nos en situacions on la por als llocs estrets ens superi i siguem incapaços d'avançar ni retrocedir.

NOTA: Encara que es comercialitza l'activitat sota el nom d'espeleologia, la visita a les coves proposades en cap cas suposa la pràctica d'aquest esport amb l'ús de les tècniques que això comportaria. Les coves a les quals oferim visites han estat seleccionades perquè són aptes per a una immensa majoria de públic, això si, sense por als espais estrets, i sempre serà el guia el qui ens conduirà a través d'aquestes vetllant per a la seguretat de qui les vulgui gaudir.

PREU DE L'ACTIVITAT

Aquesta activitat d'espeleologia té un preu de 54 € per persona.
Els grups mai seran barrejats, llevat de comunicació prèvia per part de l'empresa.
*Sortides garantides a partir de 4 persones. Consulteu-nos per a grups més reduïts.
**Per a grups més grans de 5 persones, podeu sol·licitar pressupost a mida.

QUÈ INCLOU EL PREU ?

Guia titulat coneixedor de la cavitat i les seves històries
Lloguer de material: Casc i frontal
Assegurances d'accidents
Fotografies de l'activitat

MAPA DEL PUNT DE TROBADA