la llosa del cavall activitats amb nens

PESCA EN LA LLOSA DEL CAVALL

Pantano de la Llosa del Cavall y la Vall de Lord

Este valle, la Vall de Lord, que acoge el pantano de la Llosa del Cavall, es parte de la comarca del Solsonès, concretamente, se encuentra al nordeste de esta.
La forman los valles de la cabecera del Cardener, el tramo intermedio del  rio agua de Valls y un sinfín de valles laterales de diferentes corrientes fluviales que abocan las aguas tanto al Cardener como el agua de Valls, y estos, alimentan el pantano de la Llosa del Cavall.

En cuanto a sus municipios, la Vall de Lord comprende los de La Coma y la Pedra, buena parte del municipio de Guixers (hasta Coll  de Jou) y al este, hasta el Coll de la Pera. También abarca la parte norte del municipio de Navès, además de Sant Llorenç de Morunys, que es el pueblo más grande del valle. Todo ello sumando unos 150 km2. Antiguamente pero, la Vall de Lord había ocupado territorios del oeste del Bergueda y el municipio de Navès en su totalidad, sumando así una extensión mucho más importante.

El embalse nos ofrece un entorno idílico para la práctica de la pesca, los paisajes nos meravellaran y nos regalarán una gran experiencia visual a la vez que nos dedicamos a la pesca en sus aguas. El premio más preciado, pescar una trucha en el embalse de la Llosa del Cavall.

A decir, que no sómos expertos en pesca, y que aquí hemos intentado aglutinar toda la información que hemos podido recopilar de diferentes fuentes, especialmente  la colaboración de la Asociación de Turismo de la Vall de Lord.

Si detectáis alguna información incorrecta, o que consideráis, hay que ampliar o modificar, os estaremos muy agradecidos si nos lo hacéis saber.

FICHA DEL COTO DE PESCA DEL PANTANO DE LA LLOSA DEL CAVALL

Pantano:La Llosa del Cavall
Situación Geografica: Catalunya
Província: Lleida
Comarca: Solsonès
Municipios: Navès, Guixers, Sant Llorenç de Morunys
PEIN: Serres de Busa-Els Bastets-Lord
Telefonos de contacto: Oficina de Turisme de la Vall de Lord  - 973492181
*Podéis obtener también el ticket de pesca presencialmente en la oficina de Turismo de la Vall de Lord
Precio del tiquet de pesca sin muerte: 4/5 €*
Precio del tiquet de pesca con muerte: 8/9€ *
*No hemos podido concretar el precio con exactitud
Sititos dondes podemos pescar con l'obtencion del tiquet:
 Rius Cardener i Aigua de Valls, pantano de la Llosa del Cavall
Data d'inicio: 14 de març
Data de cierre de pesca con muerte: 31 d'agost
Data de cierre de pesca sin muerte: 15 d'octubre
Especies pescables: Trucha comun d'un mínimo de 50cm.
Uso obligatorio del salabre
 
Fuentes: es.elveril.com
haypesca.blogspot.com

Foto: Ariño Visuals

LA PESCA EN EL PANTANO DE LA LLOSA DEL CAVALL

Dado que hacerlo desde tierra no es tarea del todo sencilla dada la orografía del pantano de la Llosa del Cavall, es una buena opción hacerlo desde el agua, ya sea con kayak, o una pequeña embarcación a motor, siempre eléctrico, pues el uso del motor de explosión está prohibido en este pantano.

Podéis alquilar un kayak, o desembarcar si ya disponéis, desde nuestra base de alquiler de kayaks, en la Llosa del Cavall, que encontraréis indicado como Los Estevats, si os dirigís a Berga desde Sant Llorenç, justo bajo la fábrica Knauf.

Els paisatges del pantà de la Llosa del Cavall

Si alguna cosa caracteritza el pantà de la Llosa del Cavall són els paisatges que ens ofereix, no n'hi ha cap dubte.
Aquest és segurament, juntament amb les seves aigües turqueses, el tret més característic i que fa més especial l'experiència de remar amb kayak a la Llosa del Cavall.

Clarament de muntanya, de valls fondes i enclotades, amb altives parets de roca que s'aixequen a banda i banda del pantà, des de les seves aigües podrem veure nombroses muntanyes i serres, cadascuna d'elles amb els seus trets característics i que les fan especials.

Al nord, s'aixeca imponent el massís del Port del Comte que alberga la coneguda estació d'esquí, que tanta vida dóna a la vall els hiverns, també el turó del Codó, perfecte atalaia de la vall, des de l'oest d'aquesta i que forma amb el Port del Comte, el coll de Jou, per on s'amaga el sol amb precioses postes que es veuen des de la Platja dels Estevats, al pantà de la Llosa del Cavall.

A la cua del riu d'Aigua de Valls, la serra dels Bastets ens meravellarà amb el seu caràcter salvatge, inaccessible pels seus murs de pedra que s'alcen al cel formant una serra molt vistosa i agresta. També aquí hi veurem els contraforts de la cara nord de la Serra de Busa, amb la seva famosa presó, que serví per a tancar presos francesos en la guerra contra ells.

Ja més al sud, seguint aigües avall cap a la presa de la Llosa del Cavall, a la nostra dreta s'alçarà també imponent la Mola de Lord, amb el santuari homònim governant-ne l'altiplà que hi ha damunt aquesta característica muntanya.

Sortir a remar amb kayak a les aigües turqueses d'aquest pantà, i deixar-se captivar pel paisatge de la Vall de Lord és sens dubte una experiència única.

la llosa del cavall activitats amb nens

Foto: Ariño Visuals

LA TRUITA COMÚ, EL PREMI MÉS BUSCAT

Ocupa normalment rius ben oxigenats i freds, ocasionalment també es pot trobar en llacs, en el nostre cas, s'han adaptat prou bé a les aigües de la Llosa del Cavall.

Les truites joves s'alimenten principalment d'insectes. La seva estratègia de caça consisteix a esperar que la presa passi a prop d'un refugi on espera. Les truites adultes cacen activament buscant les preses.

Al Països Catalans es pot trobar als rius de les conques del Ter, Llobregat, Ebre/Segre, Xúquer, Túria,Garona. Tot i la relativa estabilitat de les mides de les seves poblacions un dels majors problemes que es presenten són la fragmentació de les seves poblacions per la presència d'embassaments, especialment en els cursos de la conca de l'Ebre/Segre i la introducció d'exemplars provinents de l'Europa Central, avui dia pràcticament inexistents, però realitzades amb una certa freqüència entre el s. XIX i ben entrat el s. XX. Aquestes introduccions d'exemplars al·lòctons produeixen una pèrdua de la rica diversitat genètica present en les conques ibèriques. S'ha constatat que hi ha hagut hibridació entre els individus al·lòctons i autòctons. Així s'ha proposat una autogestió de les poblacions autòctones mitjançant el control i regulació de la pesca amb captura.

Font: Viquipèdia

Font: https://www.fws.gov

Fauna a les aigües del pantà de la Llosa del Cavall

A les aigües de la Llosa del Cavall hi trobem, és clar, diferents tipus de peixos, com ara les truites comunes i d'arc de Sant Martí, totes elles en regressió; el Carpí Vermell, i les Madrilles, més abundants, les trobarem sovint a les vores quan ens banyem i remem amb kayak.

Hi podem trobar també algun peix propi del Cardener o el riu de Valls com el Barb cua-roig o algun peix més rar com el Peix Gat, del qual se n'ha avistat algun exemplar.

Pel que fa als mamífers, menys aqüàtics en general, veurem amb molta freqüència el Visó Americà, espècie invasora que foragita algunes espècies autòctones.

De rèptils també en veurem, ja més discrets, podem trobar alguna serp d'aigua, i crancs de riu, tant autòcton com americà.

Cal destacar la presència de Nàiades, una espècie d'aigua dolça que necessita d'unes espècies de peixos concretes per a completar el seu cicle vital i que disposen d'un "peu" per a desplaçar-se pel fons de l'aigua. Les veurem especialment a les èpoques estivals, quan les aigües del pantà de la Llosa del Cavall minven i queden les Nàiades al descobert.

Mapa i track per a GPS

activitats amb nens la llosa del cavall

La nostra base de lloguer de kayaks a la Llosa del Cavall. Foto: Ariño Visuals

PECES PESCADES

Has tingut sort, has pescat alguna cosa ?
Fes-nos-ho saber, deixa'ns un comentari aquí sota, gràcies !

Pantà de la Llosa del Cavall
De relleus General 0 Comentarios

0 Comentarios

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *