alpinisme i corredors fàcils la Cerdanya Masella Girona Catalunya

Corredor de la Figa, a Masella

Avisem d'entrada que en aquesta entrada explicant el Corredor de la Figa, les distàncies les heu de prendre una mica com a referència, doncs el GPS ens va fer coses molt estranyes i hem hagut de modificar força el track, des de que sortírem del cotxe fins un tros abans del peu de la canal.

Dit això, en aquesta entrada doncs explicarem la nostra experiència al corredor de la Figa, que trobarem dins del domini esquiable de Masella.

Hi saltem amb l'Anna, que no ha fet mai cap corredor, i ho fem en un dia on la previsió assenayala forts vents de cara a la tarda, així que anem canviant de plans, de més llunyans a casa fins als més propers, acabant a Coma Oriola, Masella, amb vistes a la plana de la Cerdanya, a l'altre cantó, el vent fa de les seves i juga amb la neu formant un enorme núvol.

El darrer canvi de plans, del cotxe estant, és canviar la idea per anar fins als Rasos d'Alp a cercar el Corredor de la Mitja Lluna, per quedar-nos als més propers Rasos de Das, i fer un corredor ben senzill, el Corredor de la Figa, que ja veiem des del cotxe.

Índex dels continguts:

Fitxa tècnica del Corredor de la Figa

 • Activitat: Esquí de Muntanya / Alpinisme
 • Punt de sortida: Estació d'Esquí de Masella (Aparcament Coma Oriola)
 • Població més propera: Das/Alp
 • Distància: 3,82 quilòmetres
 • Desnivell positiu: 481 metres
 • Temps: 2h22 minuts, comptant amb moltes parades i un ritme lent
 • Dificultat: F màxim 40º
 • Cartografia:
 • Bibliografia:
 • Material recomanable:
  • Opcionalment, si anem peixos o és la nostra primera, material d'assegurar

Punts de referència

Punt de referència Temps parcial Temps total Km.
Cotxe 00:00 00:00 0
Base del Corredor de la Figa 57' 57' 1'3km
Sortida del corredor 36' 1h33' 1'34km
Coll 36' 2h09' 1,78km
Cotxe 13' 2h22' 3'82km

Descripció de la ruta

Realment el Corredor de la Figa, és d'aquells corredors on l'única feina que tenim és practicar la tècnica de progressió amb grampons i piolet, si ho volem, també pot ser un bon lloc per a fer algunes pràctiques d'encordament, doncs l'entorn no provoca por en cap cas, de suaus pendents i fins i tot un minúscul tram encaixonat que prou li afegeix interès al corredor.

Sortim del cotxe, a l'aparcament de Coma Oriola, a l'estació d'esquí de Masella, i prenem la pista dels Isards per remuntar, ja veient el Corredor des de l'aparcament estant.

La pujada és fàcil, ens situem tan fora de les pistes com podem i remuntem fins a arribar als peus del corredor, remuntem un trosset amb esquís, però aviat pararem a canviar els esquis pels grampons.

Finalment, ni tan sols utilitzarem els piolets i pugem amb els bastons, doncs la neu no és pas excessivament dura (això, és clar, variarà).

Podeu fer el retorn per on més us convingui, podent completar la jornada ascendint la Tosa i baixar, o bé cercar la baixada que més us plagui, si en sabeu prou, fins i tot el propi corredor.

Mapa i track GPX

Descarrega el Track GPS

Descarregar el track per a GPSFEU CLIC A LA IMATGE PER A DESCARREGAR EL TRACK EN EL FORMAT QUE S'INDICA

0 Comentaris

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *