Cala de la Sobriana: Caiac a la Llosa del Cavall

Índex dels continguts:

Què podem fer al pantà de la Llosa del Cavall ?

És una pregunta força freqüent entre els visitants de la Vall de Lord i el cert és que ofereix un ampli ventall d’activitats; entre elles, remar amb kayak per les aigües del pantà de la Llosa del Cavall és una bona opció els dies de bonança, a més com és sabut, a Relleus oferim la possibilitat de llogar el kayak si a casa no disposeu de cap kayak, o si ho preferiu fer amb més calma o amb la família, podeu fer ús del nostre servei de kayaks familiars o també del lloguer del patinet.

A continuació us expliquem una ruta curta, que ens durà en un dels racons amagats més bonics del pantà, una cala de dimensions variables segons l’estat de l’embassament de la Llosa del Cavall, com també varia l’amplada de la seva entrada i l’existència, o no, de platgetes on deixar el kayak si ens volem banyar.

Amb el pantà fregant el 100%, podem banyar-nos pujant i baixant del kayak, sense patir, en condicions normals, que aquest se’ns escapi sortint d’aquesta cala, doncs fóra molta mala sort que sortís per l’entrada, pantà enllà.

Aquesta ruta és també assequible per a fer amb el patinet, si bé caldrà ben bé doblar el temps, però gaudirem de valent baixant pel tobogàn, banyant-nos en la calma d’aquest racó del pantà de la Llosa del Cavall.

Fitxa

  • Activitat: Kayak / Lloguer de kayak
  • Punt de sortida: Platja dels Estevats, pantà de la Llosa del Cavall
  • Població més propera: Sant Llorenç de Morunys
  • Distància: 4’39 quilòmetres aprox.
  • Temps: 58′
  • Dificultat: Fàcil Sense dificultats
  • Cartografia:
    • Vall de Lord – Port del Comte (Ed. Alpina 1:25.000)
  • Material recomanable: Dur roba de recanvi, i roba tèrmica en dies menys assolellats.

Punts de referència

Punt de referència

Temps parcial

Temps total

Km.

LLOGUER DE KAYAKS

Platja dels Estevats

00:00

00:00

0

Primer Pont

5′

5′

0,47km

Segon Pont

9′

14′

1,35km

Entrada a la cala

8′

22′

2,05km

Primer Pont

27′

49′

3,88km

LLOGUER DE KAYAKS

Platja dels Estevats

9′

58′

4,39km

Descripció de la ruta

Sortim de la base del nostre lloguer de kayaks, situat a la Platja dels Estevats per a recórrer la distància que ens separa, ubicats a la cua del pantà, fins al que hem batejat com a Cala de la Sobirana, muntanya que corona la cresta que culmina aquesta cala al nord.

De la base estant ja veiem el pont que connecta amb Sant Llorenç de Morunys si venim de Guixers o Berga; arribar al pont que creua les aigües del pantà de la Llosa del Cavall ens suposarà un esforç relatiu si tots els qui estem damunt del kayak col·laborem activament a remar; això serà especialment important si hem sortit a fer kayak en família, o bé hem llogat un patinet, doncs la progressió serà més lenta. 

A l’aproximació al pont, ja només sortir de la nostra base de lloguer de kayaks a la Llosa del Cavall, ens acompanyaran les vistes al poble de Sant Llorenç de Morunys, el sempre icònic Codó i les Morreres del Port del Comte; unes vistes sempre agradables, i en especial, al vespre, a posta de sol.

Seguirem amb el nostre kayak en una ruta curteta fins a creuar l’esmentat pont i arribar en un espai de bifurcació del pantà, als peus de la sempre impressionant i vistosa serra dels Bastets, divisant a la seva carena l’anomenada Cresta del Sol a la seva vessant dreta i als seus peus, també en direcció dreta, un altre pont, en aquest cas, de la carretera que connecta Sant Llorenç de Morunys amb Solsona, que és el nostre següent objectiu, i que assolirem amb un temps similar, si bé una mica més alt que el que hem esmerçat per arribar al primer pont.

D’aquí estant, i per trobar la cala, ens bastarà resseguir a una certa distància la llera dreta del pantà, fins al cap d’un parell o tres de sortints de roca, podem tombar clarament a la dreta fins a trobar un tall a la paret de pedra gràcies al qual podrem entrar a la cala.
Amb el pantà pràcticament ple, aquesta entrada és molt ampla, i la cala no disposarà de platges, aquestes dues premises canviaran però, a mesura que baixi el nivell de l’aigua a l’avançar l’estiu; l’entrada esdevé més estreta i estètica, i la cala guanya algun petit tram de platgeta on podrem deixar el kayak a terra.

 

Arribats en aquest punt doncs, només ens queda retornar a la base desfent el camí que hem emprat per a l’anada, on gaudirem d”unes vistes precioses.

Finalitzem la ruta en poc menys d’una hora,.
El temps emprat, ha estat com hem comentat per a realitzar la ruta amb un kayak doble, i per gent habituada a la pràctica esportiva.
Preveure més temps si anem amb un kayak familiar, i sobretot, amb el patinet, caldrà comptar amb el doble de temps com a mínim, més, és clar, el temps que decidim gaudir de bany.

Mapa i track per a GPS

Arxius de descàrrega

Descarrega el track fent click dret i seleccionant  aquí “Guardar com”
Format GPX

Sant Llorenç de Morunys

Direcció al segon pont. Metàl·lic.

La Mola de Lord, i el santuari homònim.

Arribant a l'entrada de la cala

La raconada que la cala fa a l'Oest d'aquesta

L'est de la cala, amb vistes a la Serra de Busa

L'accés a la cala, vist des de l'interior d'aquesta

Activitats que també et poden interessar …

T’animem a fer aquesta excursió amb nens, amb amics o la companyia que més prefereixis, i, si t’ha resultat útil l’article, no oblidis compartir-ho ! ?

0 Comentaris

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *