Entrada del riu Cardener: Caiac a la Llosa del Cavall

Què podem fer al pantà de la Llosa del Cavall ?
És una pregunta força freqüent entre els visitants de la Vall de Lord i el cert és que ofereix un ampli ventall d’activitats; entre elles, remar amb kayak per les aigües del pantà de la Llosa del Cavall és una bona opció els dies de bonança, a més com és sabut, a Relleus oferim la possibilitat de llogar el kayak si a casa no disposeu de cap kayak, o si ho preferiu fer amb més calma o amb la família, podeu fer ús del nostre servei de kayaks familiars o també del lloguer del patinet.

A continuació us expliquem una bonica però curta activitat, d’una hora aproximadament, a la Llosa del Cavall, realitzada amb un kayak individual autobuidable, o open kayak, encara que aquesta és una ruta ideal per a fer amb la família i els nens, llogant un kayak familiar i sortir a visitar aquest bonic indret amb els nens, tot gaudint d’una bonica aventura que ens durà a contemplar l’entrada del riu Cardener al pantà de la Llosa del Cavall, on aquest ho fa d’una forma elegant, per damunt d’una antiga represa. Tenim l’opció d’arribar amb kayak ben bé fins al final, o deixar-lo a la pista que hi ha a l’esquerra hidrogràfica del pantà, i acabar-hi d’arribar a peu. Tot això enmig d’un bonic bosc de ribera que li dona un punt d’aventura a l’excursió.

Notarem el contrast de les càlides aigües del pantà, amb les gèlides aigües que el Cardener hi aporta; aquest any 2018 fa especialment interessant la ruta, doncs el pantà està ple, i el riu Cardener baixa amb una força que fa de la visita, un espectacle plaent als sentits.

Índex dels continguts:

Fitxa

  • Activitat: Kayak / Lloguer de kayak
  • Punt de sortida: Platja dels Estevats, pantà de la Llosa del Cavall
  • Població més propera: Sant Llorenç de Morunys
  • Distància: 2,8i quilòmetres
  • Temps: 48 minuts
  • Dificultat: Fàcil Esforç ruta curta
  • Cartografia:
    • Vall de Lord – Port del Comte (Ed. Alpina 1:25.000)
  • Material recomanable: Dur roba de recanvi, i roba tèrmica en dies menys assolellats.

Punts de referència

Punt de referència

Temps Parcial

Temps total

Km recorreguts

LLOGUER DE KAYAKS
Platja dels Estevats

0

0

0

Represa del riu Cardener

21’

21′

1,37km

LLOGUER DE KAYAKS
Platja dels Estevats

27’

48’

2,8km

Descripció de la ruta

Sortim de la base del nostre lloguer de kayaks, situat a la Platja dels Estevats.
De la base estant ja veiem el pont que connecta amb Sant Llorenç de Morunys si venim de Guixers o Berga; en aquesta ocasió, no ens dirigirem al pont, sinó que agafarem la cua, part final del pantà de la LLosa del Cavall, en direcció nord.

 

La ruta, té poc secret, només hem de seguir remuntant les aigües del pantà, com hem dit en direcció nord, i remant remant arribarem en un punt en que sentirem el bram de les aigües del Cardener vessant al Pantà de la Llosa del Cavall, un soroll que sembla venir de darrere el bosc de ribera que, amb el pantà a vessar, trobarem ara dins les aigües d’aquest.

Arribats en aquest punt, podem optar per l’opció més aventurera i endinsar-nos amb el kayak bosc endins, seguint el soroll del riu. No ens serà massa complicat arribar al punt on veurem les aigües movent-se, i canviar a un color més clar, són les aigües del riu, més fredes, acabades d’arribar al pantà.
Si som atrevits i no ens fa mandra mullar-nos, podem provar de remuntar les aigües “braves” del riu, fins arribar a la represa que aboca les aigües del Cardener a la Llosa del Cavall.

Altrament, podem deixar el kayak entre matolls i acabar d’arribar a peu, el més pràctic serà per la banda dreta (en sentit hidrogràfic).

Si en canvi, no volem endinsar-nos amb kayak bosc endins, tenim l’opció de deixar el kayak en una pista a l’esquerra (en sentit hidrogràfic), que veurem clarament. Si deixem el kayak aquí, només hem de seguir aquesta pista fins a veure i sentir de nou el rugit i les aigües del riu Cardener entrant al pantà de la Llosa del Cavall.

Per al retorn, tenim poques opcions, a banda de seguir més o menys el camí que hem fet per a l’anada, sempre en funció de l’estat de l’embassament, aquesta ruta amb kayak oferirà una variabilitat en quant a paisatge i itinerari, ja que ens trobem a la part final del pantà, on més notarem els efectes de les pujades o baixades d’aigua. Això si, sempre serà espectacular la visió de la sempre imponent serra dels Bastets i Busa al fons, quan tornem cap a la base del nostre lloguer de Kayaks, a la platja dels Estevats.

Sens dubte, aquesta és una ruta ideal per a fer amb un kayak familiar, perquè ofereix la possibilitat de deixar el kayak i prendre un bany a la cua de la Llosa del Cavall, on els nens i nenes, així com també els pares i mares, podran gaudir de la calma del nostre pantà.

<script type="text/javascript"> var Latitud_sortida = 42.132596; var Longitud_sortida = 1.612136; var Mapa_defecte = 'ICC'; var doc_track = 'https://relleus.cat/wp-content/themes/shaka-pt-child/rutes/kayakcardener.gpx'; </script> <style type="text/css"> #mapa_id{ position: relative; padding-bottom: 75%; height: 0; overflow: hidden; } #mapa_id #map_canvas { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100% !important; height: 100% !important; } </style> <script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/3.1.0/jquery.min.js"></script> <div id="mapa_track_id" class="no_flotis"> <h2>Mapa i track per a GPS</h2> <div id="mapa_id"> <div id="map_canvas" ></div> <script type="text/javascript" src="https://relleus.cat/wp-content/themes/shaka-pt/assets/js/visor_mapes.js"></script> </div> <p id="com_arribar"></p> </div>

Arxius de descàrrega

Descarrega el track fent click dret i seleccionant  aquí “Guardar com”
Format GPX

Sant Llorenç de Morunys

Una illeta, a mig camí

Vistes al Codó, Port del Comte i Sant Llorenç de Morunys

El bosc de ribera que amaga el riu Cardener

Arribant amb kayak al salt del Cardener dins el pantà de la Llosa del Cavall

Deixem el kayak enmig dels matolls i passegem una mica

Sortint amb el kayak del bosquet

Espectaculars vistes a la Serra dels Bastets i els contraforts de la cara nord de la serra de Busa

Activitats que també et poden interessar …

Aquesta excursió és especialment recomanable per fer kayak amb nens, si t’ha resultat útil l’article, no oblidis compartir-ho ! ?

0 Comentaris

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *