Kayak a la Llosa del Cavall, de la platja dels Estevats a la captació de la Knauf

Què podem fer al pantà de la Llosa del Cavall ?
És una pregunta força freqüent entre els visitants de la Vall de Lord i el cert és que ofereix un ampli ventall d’activitats; entre elles, remar amb kayak per les aigües del pantà de la Llosa del Cavall és una bona opció els dies de bonança, a més com és sabut, a Relleus oferim la possibilitat de llogar el kayak si a casa no disposeu de cap kayak, o si ho preferiu fer amb més calma o amb la família, podeu fer ús del nostre servei de kayaks familiars o també del lloguer del patinet.

A continuació us expliquem una bonica però curta activitat, d’una hora aproximadament, a la Llosa del Cavall, realitzada amb un kayak doble autobuidable, o open kayak, que ressegueix el voral esquerre del pantà sortint de la nostra base de lloguer de kayaks, fins arribar a la pista que hi ha sota la fàbrica de plaques de cartró-guix Knauf, testimoni actual de la vinculació de la vall amb el guix, com n’és un altre testimoni, ja d’antic, el nom del terme de Guixers.

Índex dels continguts:

Fitxa

  • Activitat: Kayak / Lloguer de kayak
  • Punt de sortida: Platja dels Estevats, pantà de la Llosa del Cavall
  • Població més propera: Sant Llorenç de Morunys
  • Distància: 3 quilòmetres aprox.
  • Temps: 1 hora aprox.
  • Dificultat: Fàcil Esforç moderat
  • Cartografia:
    • Vall de Lord – Port del Comte (Ed. Alpina 1:25.000)
  • Material recomanable: Dur roba de recanvi, i roba tèrmica en dies menys assolellats.

Punts de referència (anada)

Punt de referència

Temps Parcial

Temps total

Km recorreguts

LLOGUER DE KAYAKS
Platja dels Estevats

0

0

0

Pont de la LV-4241

7’

7’

5834m

Pista sota la Knauf

14’

19’

1,57km

 

Descripció de la ruta

Sortim de la base del nostre lloguer de kayaks, situat a la Platja dels Estevats.
De la base estant ja veiem el pont que connecta amb Sant Llorenç de Morunys si venim de Guixers o Berga; arribar al pont que creua les aigües del pantà de la Llosa del Cavall ens suposarà un esforç relatiu si tots els qui estem damunt del kayak col·laborem activament a remar; això serà especialment important si si hem sortit a fer kayak en família, o bé hem llogat un patinet, doncs la progressió serà més lenta.

A l’aproximació al pont, ja només sortir de la nostra base de lloguer de kayaks a la Llosa del Cavall, ens acompanyaran les vistes al poble de Sant Llorenç de Morunys, el sempre icònic Codó i les Morreres del Port del Comte; unes vistes sempre agradables, i en especial, a posta de sol.

Seguirem amb el nostre kayak en una ruta curteta fins a creuar l’esmentat pont i arribar en un espai de bifurcació del pantà, als peus de la sempre impressionant i vistosa serra dels Bastets, divisant a la seva carena l’anomenada Cresta del Sol a la seva vessant dreta i als seus peus, també en direcció dreta, un altre pont, en aquest cas, de la carretera que connecta Sant Llorenç de Morunys amb Solsona.

A mà esquerra, un altre ramal, el que podem anomenar del Riu de Valls, és el que prendrem en aquesta ocasió, per arribar fins les boies de la fabrica Knauf, que indiquen el punt de captació d’aigua per a la fàbrica i la producció de plaques de cartró-guix per a la construcció.
Com hem comentat amb anterioritat, ens trobem al terme de Guixers, com el seu nom indica, de sempre vinculat al guix per la veta de guix que travessa el municipi; encara avui dia podem reconèixer les cicatrius d’antigues canteres si en recorrem el terme, així com també l’actual a l’indret de Llinars, a tocar del canvi de comarca, entre el Solsonès i el Berguedà.

Com hem dit doncs, prenent el ramal de l’esquerra, podrem anar tot fent kayak fins les boies de la Knauf, en el track de GPS però, veureu que queda uns metres abans de les boies, per parar a l’antic camí que menava a Casa Blanca. És un bon punt per a parar a banyar-se una mica amb els nens i nenes si la sortida ha estat de kayak familiar.

D’aquí estant doncs, només ens caldrà gaudir de les precioses vistes dels Bastets, i emprendre de nou la ruta de tornada, o seguir explorant tots els racons i raconets, amb els seus detalls, que amaga aquest ramal del pantà de la Llosa del Cavall, el ramal del Riu de Valls, que anirem desgranant en properes entrades al nostre blog relacionades amb fer kayak i el lloguer de kayaks a la LLosa del Cavall.

A ressenyar també que de tornada, gaudirem durant bona estona, de vistes a la Mola de Lord, on hi veurem també el Santuari de Lord.

<script type="text/javascript"> var Latitud_sortida = 42.132596; var Longitud_sortida = 1.612136; var Mapa_defecte = 'ICC'; var doc_track = 'https://relleus.cat/wp-content/themes/shaka-pt-child/rutes/kayakknauf.gpx'; </script> <style type="text/css"> #mapa_id{ position: relative; padding-bottom: 75%; height: 0; overflow: hidden; } #mapa_id #map_canvas { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100% !important; height: 100% !important; } </style> <script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/3.1.0/jquery.min.js"></script> <div id="mapa_track_id" class="no_flotis"> <h2>Mapa i track per a GPS</h2> <div id="mapa_id"> <div id="map_canvas" ></div> <script type="text/javascript" src="https://relleus.cat/wp-content/themes/shaka-pt/assets/js/visor_mapes.js"></script> </div> <p id="com_arribar"></p> </div>

Arxius de descàrrega

Descarrega el track fent click dret i seleccionant  aquí “Guardar com”
Format GPX

Sant Llorenç de Morunys

Sortint de la base del lloguer de kayaks, les vistes ja són impagables

Arribant al pont del pantà amb kayak, és un moment

Recórrer remant la base de la serra dels Bastets és impagable

Arribats a les boies podem fer mitja volta

Les vistes al tornar tampoc deixen indiferent a ningú, la bellesa de l'entorn de la Llosa del Cavall es enorme

Activitats que també et poden interessar …

Aquesta excursió és especialment indicada per a la iniciació o per fer kayak amb nens, i, si t’ha resultat útil l’article, no oblidis compartir-ho ! ?

0 Comentaris

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *