les millors rutes amb raquetes de neu a Port del Comte

Les 4 millors rutes amb Raquetes de Neu a Port del Comte

Al voltant de l’estació d’esquí de Port del Comte, al Solsonès, hi trobem una infinitat de possibilitats pel que fa a rutes i excursions pel massís del Port del Comte que podem fer durant tot l’any fent senderisme i excursions amb raquetes de neu.

En aquest article us descobrim les millors rutes amb raquetes de neu que podem fer als voltants d’aquesta encantadora estació d’hivern que és Port del Comte, hi trobareu rutes aptes per a un públic familiar i poder caminar amb nens per damunt la neu, així com rutes de raquetes de neu per a nens i nenes, sent excursions més suaus, pensades específicament pels més petits de la família.

La gent de Relleus som guies de rutes i excursions amb raquetes de neu i coneixem perfectament Port del Comte i els seus entorns.

Algunes d’aquestes rutes defugen les pistes d’esquí de Port del Comte, altres, aprofiten infraestructures d’aquesta estació d’hivern, i ens animen a comprar un forfet de Port del Comte, agafar un dels seus telecadires i sortir a fer precioses excursions amb raquetes de neu per Port del Comte en les seves cotes més altes, gaudint de fabuloses panoràmiques de tota Catalunya i el Pirineu.

A banda de les que us proposem aquí, l’estació d’esquí ha editat un mapa d’excursions amb raquetes de neu a Port del Compte que podeu descarregar aquí.

raquetes de neu amb nens a Port del Comte

Índex dels continguts:

Excursió amb Raquetes de Neu a la Font d’Estivella, el Port del Comte

La ruta a la Font d’Estivella és una bonica excursió amb raquetes de neu per a nens i nenes, ideal per a un públic familiar o una opció especial per a la iniciació a les raquetes de neu a qualsevol edat. Ruta planera i curta, sense complicacions tècniques ni dificultats en l’orientació, fem camí, i el desfem per a tornar.

Seguiu-nos doncs en aquesta preciosa excursió amb Raquetes de Neu que ens porta a visitar aquesta font situada al municipi de la Coma i la Pedra al Solsonès, punt on gaudirem de meravelloses vistes.

Amb sort, els dies més tranquils a l’estació de Port del Comte, quan no hi ha gent i si nosaltres ens movem amb un absolut silenci i respecte, podem arribar a veure un Gall Fer, una espècie protegida, que en cap cas hem de molestar, ni molt menys intentar espantar, doncs fins i tot amb la nostra senzilla presència els podem causar un dany irreparable.

Fitxa de l’excursió a la Font d’Estivella

 • LLOC: Estivella, Port del Comte
 • NIVELL: Iniciació amb Raquetes de Neu
 • LONGITUD: 4,5 km.
 • TEMPS: 2 h. aprox.
CONTRACTEU UN GUIA PER L’EXCURSIÓ A LA FONT D’ESTIVELLA DEL PORT DEL COMTE

Descripció de l’excursió

No trobarem massa informació al voltant d’aquesta ruta cercant per internet, així que aquí l’explicarem de forma clara i entenedora.

Es tracta d’una de les rutes del Port del Comte més assequibles, sent perfecte per una correcta iniciació a les Raquetes de Neu o planificar una sortida de raquetes de neu per nens i nenes.

Sortirem de l’aparcament d’Estivella, a l’estació d’hivern del Port del Comte, on de l’extrem nord d’aquest surten diferents rutes de Port del Comte convenientment senyalitzades i que cobreixen tot el ventall de dificultats que ens podem trobar al massís del Port del Comte.

L’excursió a la font d’Estivella a Port del Comte pren el camí planer que surt en direcció Est de la part alta de l’aparcament d’aquest sector de l’estació d’esquí tan bonic que és Estivella. La ruta comença molt planera, amb una pujada suau, es tracta d’un camí molt ample i perfectament marcat que transita enmig de boscos de pi de l’Obaga dels Galls, tombant de mica en mica a Nord, passant per una petita barraca de muntanya i resseguir tot el vessant est de Port del Comte fins a creuar la Canal de l’Embut per arribar a la bassa que avui dia recull les aigües de la Font d’Estivella per abastir d’aigua Port del Comte.

L’indret de la Font d’Estivella resulta ideal per a fer una parada abans de desfer els nostres passos per retornar al cotxe, ja que està situat en un ample replà perfecte per descansar i fer un mossec, a més de gaudir d’unes impressionants vistes a les serres del Cadí, del Verd, i també al massís del Pedraforca.

excursió raquetes de neu per nens Port del Comte

Ruta amb raquetes de neu al mirador del Port del Comte i les Morreres

La ruta del mirador del Port del Comte ens porta a recórrer l’espectacular característica carena sud del massís del Port del Comte, situada de manera altiva i atractiva just damunt del poble de Sant Llorenç de Morunys, aquesta és una emocionant ruta d’iniciació amb Raquetes de Neu, ja que podrem gaudir d’unes vistes espectaculars de bona part de la plana central de Catalunya, i les terres de Ponent, els dies més clars podrem arribar a veure fins i tot la torre de Collserola, situada a la serra amb el mateix nom, just damunt de la ciutat de Barcelona!

excursió raquetes de neu amb nens a Port del Comte

L’emoció, però no es limita a les vistes espectaculars que ens ofereix el mirador del Port del Comte, sinó que a més per arribar a les cotes altes de l’estació, prendrem el telecadira del Querol de les mateixes pistes d’esquí de Port del Comte, que ens elevarà ràpidament fins a la zona alta de la serra de Port del Comte.

Fitxa de l’excursió al mirador i les Morreres

 • LLOC: Guixeta de forfets, Port del Comte
 • NIVELL: Iniciació amb Raquetes de Neu
 • LONGITUD: 4 km.
 • TEMPS: 3 h aprox.
 • Inclou forfet de Port del Comte per utilitzar el telecadira
CONTRACTEU UN GUIA PER L’EXCURSIÓ AL MIRADOR DEL PORT DEL COMTE

Descripció de l’excursió al mirador de Port del Comte

Des de la guixeta per comprar el forfet de Port del Comte ens dirigirem a la base de l’estació d’esquí sempre amb compte de no molestar ni ser colpejats per cap esquiador, i amb les raquetes a les mans pujarem al telecadira del Querol bo i seguint les indicacions del conductor del telecadira de Port del Comte.

A la part alta del remuntador hi trobem el Mirador de Querol, situat a 2.110 metres d’altura i punt de partida de la nostra excursió amb raquetes de neu.

Ens calçarem les raquetes allunyades de la capçalera del telecadira del Querol per no destorbar i començarem caminant remuntant una carena a la nostra dreta amb un traçat evident i senyalitzat.

El camí ens durà ràpidament a travessar un petit bosc de pins gens espès, situats sempre lleugerament per sota la carena que dibuixa la muntanya bo i dirigint-nos cap a l’Est, o Sud-est fins a arribar a l’altiplà de Coma Sentinella, que trobem situat just per sota dels contraforts de les Morreres als que pujarem per una rampa inclinada que trenca la línia rocosa i ens permet situar-nos damunt l’aresta que porta inequívocament al puig de les Morreres, punt més alt de la nostra ruta amb 2.211 metres i un mirador excel·lent, sobretot els dies més clars d’hivern, on el paisatge és absolutament espectacular i amb sort, algun ramat d’isards juganers ens rondaran, de lluny però sempre atents als nostres moviments.

Excursió amb raquetes de neu mirador Port del Comte

El retorn ens oferirà diverses opcions segons les nostres preferències perquè és una tornada molt evident i podem relaxar-nos i improvisar la tornada fent la ruta que més ens plagui. És interessant tornar intentant seguir les parts altes de les carenes per seguir acompanyades i acompanyats de l’espectacle visual que tenim des d’aquestes alçades de l’estació d’esquí de Port del Comte. Un cop arribades de nou a la part alta del telecadira del Querol, només haurem de seguir de nou les indicacions del conductor del telecadira del Port del Comte perquè ens ajudi a baixar de nou a la base de l’estació d’hivern de Port del Comte i així concloure aquesta preciosa activitat de raquetes de neu.

Ruta amb Raquetes de Neu a la Bòfia de Port del Comte

Considerem que l’excursió a la Bòfia és una de les millors rutes que podem fer amb raquetes de neu a Port del Comte, perquè ens permet gaudir d’un accés còmode gràcies a l’estació d’esquí, però de seguida en defuig el bullici per recórrer paratges de Port del Comte on trobarem una pau i una calma absolutes, on podrem fer petar la xerrada mentre seguim la nostra excursió, que és planera i còmode tot travessant uns dels prats subalpins més grans de Catalunya.

rutes amb raquetes de neu al port del comte

Si som afortunats i afortunades i podem gaudir d’aquesta ruta just després d’una abundosa nevada i l’estat de la neu a Port del Comte és òptim, l’arribada a Prat Piquer i l’excursió pels prats de Bacies són una autèntica explosió per als sentits, el silenci que la neu provoca, i les corbes sinuoses que el paisatge i la neu dibuixen són indescriptibles.

Fitxa de la ruta al forat de la Bòfia

 • LLOC: Estivella, Port del Comte
 • NIVELL: Iniciació amb Raquetes de Neu (Mig)
 • LONGITUD: 6 km.
 • TEMPS: 3/4 h.
CONTRACTEU UN GUIA PER L’EXCURSIÓ AL FORAT DE LA BÒFIA DEL PORT DEL COMTE

Descripció de l’excursió al forat de la Bòfia

Tot sortint de l’aparcament d’Estivella, a l’estació d’esquí de Port del Comte ens dirigirem cap al Nord per una pista planera, sempre situats al marge d’aquesta per no destorbar els esquiadors i també per la nostra pròpia seguretat i evitar ser envestits.

De seguida veurem la base d’un telecadira, situat al costat d’un gran llac artificial que reserva aigua per a la producció artificial de neu per millorar-ne l’estat en general a Pot del Comte.

Si seguim la pista que ens hi porta, aquesta de seguida tomba a l’esquerra just abans del telecadira i resseguint la bassa pel seu extrem sud. Remuntarem per aquesta pista uns metres fins a trobar a l’esquerra el camí que remunta una rasa evident, vestida d’un bonic bosc de pins.

Aquesta és la Rasa de Prat Piquer, i que amb una pujada constant ens durà fins al preciós prat de Bacies, on gaudirem plenament de la neu i un indret preciós quan aquest es troba totalment cobert de neu.

De relleu sinuós, el prat de Bacies de Port del Comte és un dels prats subalpins més grans del Prepirineu, i amaga curioses i interessants històries que la relació de l’ésser humà amb aquests prats al llarg dels anys ens han anat llegant.

Seguint amb la nostra bonica excursió amb raquetes de neu per Port del Comte, anirem tombant a l’esquerra a mesura que ens endinsem al prat de Bacies, sense perdre de vista la carena que tenim a l’esquerra, i en arribar al salt del Poll enfilarem carena amunt per damunt de la Font de Bacies, possiblement soterrada per la neu. De dalt la carena que forma el Salt del Poll veurem un coll molt evident rere el qual ja s’amaguen les pistes d’esquí de Port del Comte.

excursions amb raquetes de neu a Port del Comte
Els nostres guies de muntanya s’asseguraran que la vostra experiència sigui la millor

Baixant pocs metres per la pista que ressegueix la Rasa de la Bòfia, trobarem de forma molt evident i a mà dreta, el forat de la Bòfia, un enorme forat al terra que anys enrere havia servit als habitants de la zona per explotar-ne el gel que s’hi acumulava durant els mesos d’hivern.

Per a retornar a l’aparcament de Clot de la Vall, més conegut com a Estivella prendrem la pista coneguda com a La Ginebrosa per baixar tranquil·lament cap a l’aparcament. Cal tenir en compte que aquest descens el fem per una pista que pot ser utilitzada pels esquiadors de Port del Comte, per tant procurarem sempre anar arrambats al voral d’aquesta i sempre progressar en fila ocupant el mínim espai de la pista.

No molestar als esquiadors és també augmentar la nostra seguretat i reduir les probabilitats de ser envestits per un esquiador.

excursió amb raquetes de neu al forat de la Bòfia a Port del Comte

Pujar al Pedró dels Quatre Batlles amb Raquetes de Neu

Resumir la ruta amb raquetes de neu al Pedró dels Quatre Batlles no és pas senzill de fer, així que ens permetrem esplaiar-nos en relatar-vos aquesta preciosa excursió fins al cim més alt del Port del Comte i perfecte mirador del Pirineu Català, però que ens regalarà també boniques vistes al Pirineu Aragonès.

Hi ha diverses rutes i itineraris per a arribar fins al cim del Pedró dels Quatre Batlles, nosaltres us en proposem una, com tota la resta, partint de l’estació d’esquí de Port del Comte, des d’on igualment també tindríem força opcions per a pujar fins al cim.

Us proposem doncs la ruta més curta i directa, preciosa com la resta i que no renuncia a cap dels atractius que no ens podem perdre durant la nostra excursió al cim del Pedró dels Quatre Batlles, que amb els seus 2388 metres d’altura corona el massís del Port del Comte.

les millors rutes amb raquetes de neu a Port del Comte

Fitxa de l’ascensió al Pedró dels Quatre Batlles

 • LLOC: Estivella, Port del Comte
 • NIVELL: Mitjà
 • LONGITUD: 12 km.
 • TEMPS: 4 a 6 h.
CONTRACTEU UN GUIA PER L’EXCURSIÓ AL PEDRÓ DELS QUATRE BATLLES DEL PORT DEL COMTE

Descripció de l’excursió al Pedró dels Quatre Batlles

Com en moltes de les rutes boniques amb raquetes de neu que podem fer al Port del Comte sortirem de l’aparcament de Clot de la Vall o d’Estivella, un conegudíssim sector d’esquí de l’estació de Port del Comte.

Un cop estiguem preparats, i sense oblidar-nos de dur aigua suficient perquè ens disposem a recórrer força quilòmetres sense trobar ni una sola font, començarem la nostra excursió amb raquetes de neu buscant les pistes que surten a la part alta de l’aparcament, de les que agafarem la que puja per damunt i que ascendeix en diagonal fent un revolt que ens endinsa ràpidament a un bonic bosc de pins.

La pista segueix ascendint sense grans desnivells fent algunes marrades per la muntanya fins a la Costa Dreta, a la part superior de la Canal de l’Embut, aquest indret és especialment espectacular els dies on l’estat de la neu a Port del Compte és bo i abundant, ja que s’hi acumula força neu dibuixant un paisatge espectacular en aquest tranquil racó de la muntanya de Port del Comte.

Superat l’indret de la costa dreta, on tindrem diverses opcions per vorejar un petit turonet (totes són bones), arribarem a un punt on la pista tomba a l’esquerra per començar a dibuixar uns zig-zags en sentit ascendent cap al Prat de les Fontetes bo i seguint guanyant alçada de forma còmoda i progressiva.

Al Prat de les Fontetes hi retrobarem l’ambient d’estació d’esquí, ja que coincidirem amb alguns remuntadors pròxims a la Cafeteria de l’Estivella, una mica més avall d’on ens trobem nosaltres. Seguirem a la dreta per creuar una pista i pujar la carena que hi tenim.

A la part alta de la carena ens trobarem a Clot Rodó, ben envoltats de remuntadors de les pistes d’esquí de Port del Comte.

A la nostra esquerra ja veurem un camí que es dirigeix a un llom molt evident de la muntanya, el camí aquí el trobarem indicat i ens endinsa a la coma de les Pedregueres, que es tanca a l’oest en un ample coll que separa la Tosa Pelada i el Pedró dels Quatre Batlles.

Aquí podem allargassar una mica la ruta i desviar-nos per pujar també la Tosa Pelada del Port del Comte per després tornar a baixar el collet i acabar al cim del Pedró dels Quatre Batlles, punt culminant de la serra del Port del Comte.

Per al descens altre cop tenim diverses opcions, evidentment podem tornar desfent els nostres passos, però si volem acabar d’arrodonir una excursió fent-la circular, podem retornar dirigint-nos tot resseguint la carena en direcció sud-oest per un collet abans del Cap de la Gespeguera, prendrem el camí que baixa a la Coma Condesa, per remuntar lleugerament al planell homònim situat damunt la Font del Vulturó, d’on el camí baixa en direcció sud cap als xalets del Serra i del Kovar, situats a Prat de Bacies.

D’aquí estant, només hem de tombar a l’esquerra, en direcció Nord-est per seguir el camí que va cap al Portell del Llop i baixar fins a l’aparcament d’Estivella davallant pel bosc de l’evident Rasa de Prat Piquer, al peu de la qual trobarem les pistes de Port del Comte, així com la reserva d’aigua per a la producció de neu i la base del remuntador de Clot de la Vall.

Lloguer de Raquetes de Neu a Port del Comte

Si ho desitgeu, podeu llogar les raquetes de neu TSL que Relleus tenim a la vostra disposició per fer aquestes fantàstiques excursions amb raquetes de neu per Port del Comte, o podeu contractar un guia de muntanya perquè us acompanyi i gaudir d’una experiència més completa i enriquidora.

VULL INFORMACIÓ SOBRE EL LLOGUER DE RAQUETES DE NEU A PORT DEL COMTE

BREUS CONSELLS DE SEGURETAT AMB LES RAQUETES DE NEU

Recordeu sempre que les raquetes de neu són pensades per a fer excursions i rutes amb neu nova i per tant, neu tova, comproveu sempre l’estat de la neu a Port del Comte abans d’iniciar la vostra ruta amb raquetes de neu.

No és apropiat sortir a caminar amb raquetes de neu en condicions de neu molt dura o fins i tot gelada, les raquetes de neu, tot i disposar de grampons a la seva base no substitueixen uns grampons per a botes.

Cal abstenir-se de transitar per pendents molt inclinats, i calçar-nos sempre amb botes de muntanya amb una canya prou alta perquè ens protegeixi els turmells.

A l’hivern, cal que anem sempre equipats amb ulleres de sol i crema solar, la radiació del sol en combinació amb el reflex que en produeix la neu en multiplica els efectes nocius damunt la nostra pell i els nostres ulls.

CONTRACTEU UN GUIA PER LES RUTES I EXCURSIONS AMB RAQUETES DE NEU A PORT DEL COMTE
com posar-se correctament les raquetes de neu
Feu clic a la imatge per llegir el nostre article sobre la talonera i la seguretat amb raquetes de neu.

El temps a Port del Comte

Mai podem oblidar-nos de consultar la previsió meteorològica a Port del Comte abans de sortir a fer excursions amb raquetes de neu pels seus entorns, siguin els recorreguts senyalitzats o una ruta per lliure a la muntanya. Conèixer el temps que farà a Port del Comte és molt important, més encara a l’hivern, quan unes condicions adverses poden comprometre la nostra salut i seguretat durant les nostres excursions.

Senderisme a Port del Comte

No cal dir que totes les rutes i excursions per Port del Comte aquí descrites es poden fer també quan la neu abandona el massís, podent gaudir igualment d’atractives jornades de senderisme per Port del Comte i obtenir així el plaer d’altres sensacions de les quals potser la neu ens priva, com és per exemple una vida molt més abundosa pel que fa a la flora i la fauna de l’indret, també una calma molt més intensa, ja que l’afluència al massís es redueix en gran manera quan l’estació tanca les seves instal·lacions als esquiadors.

Algunes d’aquestes poden ser considerades entre les millors rutes de Senderisme de Catalunya, ja que el Port del Comte és un massís amb unes vistes privilegiades de tot el que l’envolta.

CONTRACTEU UN GUIA PER GAUDIR AL MÀXIM DE LES RUTES A PORT DEL COMTE

✅ Descobreix les Rutes a Port del Comte de la mà dels Guies de Muntanya de Relleus ✅

0 Comentaris

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *