comprar kayak de pesca

Els Millors Kayaks Sit-On-Top per a pesca

Certament, a Relleus no ens dediquem a la venda de caiacs, tot i que sou moltes i molts les que any rere any us apropeu a nosaltres, a la Platja dels Estevats a l’embassament de la Llosa del Cavall buscant el millor lloc per desembarcar i banyar-se al pantà per sortir a gaudir del que més us agrada, la pràctica de la pesca amb caiac.

Amb aquest article, volem donar un cop d’ull a un tema que és interessant tant per a pescadors com a aficionats del caiac que busquen caiacs que destaquen per la seva estabilitat i versatilitat.

Tots els caiacs que revisarem com “els millors” caiacs de pesca, són, tal com anuncia el títol de l’article, caiacs sit-on-top.

Índex dels continguts:

Però què és un kayak sit-on-top?

Per qui no sàpiga anglès, la traducció (més o menys ortodoxa) de sit-on-top és, seure-al-damunt, i per resumir-ho, i tal com ho sentireu dir a caiaquistes ja experimentats, són els caiacs de coberta oberta, o caiacs oberts.

També els sentireu anomenar com a caiacs autobuidables.

Aquests tipus de caiacs disposen d’una coberta amb zones modelades que utilitzarem per asseure’ns còmodament, i que podem complementar habitualment amb seients desmuntables per afegir confort a l’hora de navegar i passar llargues hores pescant asseguts al caiac.

És vital doncs, sobretot per qui compri un caiac pensant en utilitzar-lo per sortir a pescar que tingui present aquest darrer punt i busqui el seient més confortable possible per afrontar les llargues jornades de pesca i no acabar amb els ronyons ressentits.

A més, els caiacs sit-on-top tenen la característica i a la vegada avantatge respecte dels caiacs tancats, que no cal dominar massa tècniques de kayaquisme en cas de tombar.

Els kayaks sit-on-top són molt més fàcils d’embarcar sigui quina sigui la situació de partida, i en cas de tombar, no s’omplen d’aigua, a més de la pesca, els kayaks sit-on-top també són molt coneguts entre la gent que practica kayak amb gossos.

Quins avantatges té la utilització d’un caiac sit-on-top?

Flexibilitat i confort

Qui sap si la pesca amb caiac va experimentar el seu boom gràcies o a causa de l’aparició dels caiacs sit-on-top.

Anys enrere, en els caiacs Sit-In-Kayak, el kayaquista es trobava en un espai molt limitat que li podia oferir la banyera del caiac, per bé que els caiacs tancats són més eficients pel rem, i en especial si el que volem és desplaçar-nos de pressa. Però presenta inconvenients, com haver de dominar l’esquimotatge si volem sortir amb seguretat.

Així doncs, la simplicitat, la manca d’exigències tècniques i la versatilitat que ens ofereix poder-nos moure lliurement per l’ampla coberta del caiac fan dels caiacs sit-on-top el millor caiac per a la pràctica de la pesca, a la Llosa del Cavall i arreu.

A més, si som una mica àgils, podrem mantenir-nos d’empeus damunt del nostre caiac de pesca per tenir una millor visió del nostre entorn!

D’altra banda si pesquem en aigües poc profundes, com per exemple a les vores del pantà, amb un caiac sit-on-top resulta molt més senzill de baixar del caiac per a pescar, i tornar a embarcar en el moment que vulguem.

Emmagatzemar la presa

Si hem tingut la sort que durant el dia alguna cosa hagi picat, podrem guardar còmodament tot el que pesquem en el nostre caiac auto-buidable.

pesca a la Llosa del Cavall en caiac

La majoria de caiacs, especialment els que comprem per a pesca, vénen equipats amb compartiments modelats en la mateixa estructura perfectament accessibles gràcies a la mobilitat de que disposem, i equipats de tapes que els proporcionen estanquitat.

Cada pescador té els seus trucs i manies a l’hora de mantenir la pesca del dia al caiac mentre acaba d’arrodonir la seva jornada de pesca. Cal prendre-s’ho seriosament, ja que ningú vol acabar passant el dia assegut al lavabo per haver menjat un peix que s’ha passat hores damunt la coberta del caiac, oi ?

Molt bé, però anem al gra.

Els 5 millors caiacs per pescar

1. Perception Kayak Pescador Pro 12.0

millor kayak de pesca la Llosa del Cavall
 • Longitud: 365 cm.
 • Amplada: 82 cm.
 • Pes: 29 kg.
 • Capacitat de càrrega: 170 kg.

En general és molt estable i presenta una millor navegabilitat que altres caiacs més econòmics que podem comprar.

Amb una generosa capacitat de transport i càrrega, 170 kg seran més que suficients per a pescadors de bon menjar equipats amb tot el seu material de pesca. El caiac per si mateix pesa 65kg. i permet ser combinat amb un bon seient encoixinat, amb l’afegit que la base de la coberta ja n’està.

Evidentment, també inclou varis porta canyes, un a la part davantera i que és regulable, i dos més de fixos a la part de darrere del seient.

El seu sistema de Keepers pels peus regulables permet mantenir els peus perfectament posicionats.

El caiac inclou diverses zones d’emmagatzematge tant obertes com seques, a la part frontal, central i posterior.

2. Vibe Sea Ghost 130

kayak de pesca per la Llosa del Cavall
 • Longitud: 330 cm.
 • Amplada: 84 cm.
 • Pes: 34 kg.
 • Capacitat de càrrega: 138 kg.

Una de les característiques més destacables d’aquest caiac de pesca és que s’acostuma a vendre amb la pala inclosa, de manera que resultarà tan senzill com passar per la botiga, pagar, carregar-lo amb l’equip i sortir a pescar.

També inclou com la majoria de caiacs orientats a la pesca un timó que ens permetrà ajudar a mantenir el rumb.

Inclou varis porta-canyes a més de permetre personalitzar-ne la configuració afegint diversos accessoris.

Pel que fa a l’emmagatzematge, està equipat amb un gran dipòsit posterior amb cintes de fixació on podeu posar perfectament una nevereta per portar el peix, o la cerveseta! A proa, a més inclou un compartiment estanc amb bossa inserida, així com un altre de més petit darrere del seient.

El seu seient és de tela de malla per a un assecatge més ràpid, a més d’un còmode encoixinat i un respatller regulable per una comoditat òptima per al pescador.

Amb una increïble estabilitat, aquest caiac permet gaudir de llargues jornades de pesca fins-hi tot al mar.

3. Kayak de pesca Bonafide SS127

activitats a la Llosa del Cavall
 • Longitud: 323 cm.
 • Amplada: 85 cm.
 • Pes: 34 kg.
 • Capacitat de càrrega: 215 kg.

Sens dubte aquest és un caiac de pesca espectacular, per bé que també el seu preu és igual d’espectacular (en sentit negatiu).

Dissenyat i construït pensant amb la màxima estabilitat i versatilitat del caiac, aquesta embarcació pot ser ideal per a la pesca tant al mar com als pantans i llacs del nostre país.

Amb la seva construcció de tipus catamarà ens ofereix el millor pel que fa a estabilitat, permetent al pescador posar-se dempeus a la coberta sense necessitat de ser especialment àgil.

Equipat amb un seient més amunt de la coberta, ens permetrà gaudir d’un punt de vista més enlairat per a una visibilitat millor en la pesca, a més de permetre’ns un accés més fàcil i còmode a totes les parts del caiac.

Com a bon caiac de pesca està equipat amb un gran compartiment d’emmagatzematge sec a la part frontal, la tapa de la qual està unida al casc per mitjà d’una frontissa. A la part posterior disposem de molt d’espai assegurat amb gomes per a posar-hi tot allò que puguem haver de menester en la nostra jornada de pesca.

A més podrem configurar i personalitzar el caiac afegint-hi accessoris addicionals com ara sondes electròniques a la part central. On hi ha un altre espai sec per als objectes més petits.

Com no pot ser d’altra manera, vé equipat amb diversos suports per a canyes i suports per a connectar-hi altres aparells com un GPS, una càmera o porta-canyes extra.

4. Sun Dolphin Journey 10 SS

pescar en la Llosa del Cavall
 • Longitud: 291 cm.
 • Amplada: 75 cm.
 • Pes: 20 kg.
 • Capacitat de càrrega: 113 kg.

Un caiac de més reduïdes dimensions i amb una capacitat de càrrega més reduïda, tot i que també en podem comprar la versió més gran, el 12 SS.

El Sun Dolphin Journey ens ofereix una bona relació qualitat-preu, amb una bona navegabilitat. Evidentment i degut a les seves dimensions no és un caiac tant estable com altres dels caiacs per pescar que hem mencionat, però és un caiac ideal per a pescadors esporàdics o que busquin un caiac més lúdic per a fer activitats en família o amics més que no pas un caiac exclusivament de pesca.

Igualment però ve equipat amb porta canyes, amb un suport regulable davant del seient i dos de fixos al darrere d’aquest.

Com la resta de caiacs també inclou un espai obert al davant, i una bona zona d’emmagatzematge seca a la part posterior amb una bossa desmuntable, un bon detall per a transportar tot els nostres accessoris sempre en sec i segurs que fins-hi tot podem remolcar darrere el caiac.

El seient és fix, encoixinat a la part posterior però ens asseurem damunt del plàstic, doncs la base no n’està d’encoixinada. Disposa de suports per als peus regulables per millorar-ne el confort.

5. Ocean Kayak Prowler 13

ticket pesca pantano la Llosa del Cavall
 • Longitud: 410 cm.
 • Amplada: 72 cm.
 • Pes: 25 kg.
 • Capacitat de càrrega: 195 kg.

Incloem aquest caiac, també per la seva enorme versatilitat, doncs a l’estar especialment dissenyat, pensat i fabricat per la pesca al curricà (currican), on el més important és la velocitat per poder navegar grans zones de forma fàcil, ens permetrà també llargues estones de còmoda navegació els dies que preferim senzillament sortir a remar, més que no pas practicar la pesca.

Amb una excel·lent relació velocitat-estabilitat fins-hi tot en situacions d’aigües obertes a mar. Disposa de l’espai per a afegir-hi un timó a la popa si ho desitgem.

Equipat amb un espai obert per a l’emmagatzematge a la part posterior, amb unes gomes per retenir tot el que hi posem, a més d’un petit espai sec al centre. Davant de tot, un gran espai estanc per als objectes més grans.

Disposa d’un seient plegable encoixinat tant a la part inferior com pel respatller, i disposa de dos porta-canyes perfectament orientats a la part posterior del seient.

Es tracta d’un excel·lent caiac per a pescadors ocasionals, que vulguin gaudir també d’un caiac per a sortir a remar amb tot el confort possible.

Conclusions sobre els caiacs de pesca

Ja ho heu vist, i aquest n’és només un petit recull i a tall de resum, presentant mínimament alguns dels millors caiacs que podem trobar al mercat, orientats en major o menor mesura a la pesca, alguns d’ells, amb més versatilitat, i que ens permetran també gaudir de llargues jornades palejant tant en pantans, llacs com a mar obert.

Alguns d’ells, els més pensats per a pescar, permeten la incorporació de mitjans de propulsió a pedals tot permetent al pescador tenir les mans lliures en tot moment, altres, d’un perfil més intermedi, únicament permeten desplaçar-nos a rem.

No voldríem acabar sense dir que aquesta és només una aproximació, una petita guia de compra, no per decidir comprar un o altre dels caiacs que hem vist aquí, sinó per conèixer la diversitat de característiques de les que pot disposar un bon caiac de pesca.

A la vegada, us animem a totes i tots a apropar-vos a la vostra botiga de caiacs de referència, explicar l’ús que voleu donar al vostre caiac, i deixar-vos assessorar.

Ens veiem al pantà de la Llosa del Cavall, amigues i amics !

Activitats a la Llosa del Cavall que també et poden interessar …

T’animem a fer-hi una visita i gaudir-ne plenament, si t’ha resultat útil l’article, no oblidis compartir-ho ! ?

0 Comentaris

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *