ACTIVITATS DE KAYAK AMB NENS

Vivim d'una manera massa frenètica, tant, que a vegades la vida quotidiana ens fa oblidar la importància de realitzar activitats junts amb els nostres fills, uns nens i nenes que a la vegada viuen cada vegada més abocats a les addiccions a les pantalles i a una vida sedentària, aïllats en un univers virtual. Activitats més enllà de les que ells i elles realitzen pel seu compte, i és que són moltíssimes les activiats i extraescolars que realitzen, però són activitats que rara vegada es desenvolupen en família.

És per això que cada vegada pren més importància buscar nous espais de relació interfamiliar amb els nens i nenes de casa, un espai on poder compartir aventures junts i ensenyar-los el valor del temps compartit amb la família. Així, un cap de setmana d'escapada a llocs com la Vall de Lord resulta una oportunitat única per reforçar les nostres relacions a la vegada que ENS DIVERTIM PLEGATS.

Amb el Kayak Familiar doncs, podem oferir una activitat dinàmica i saludable, un regal que ajuntarà valors com l'esport, la col·laboració per a un objectiu comú i una preciosa descoberta de la natura en un marc incomparable com és el nostre. Qui sap, si aquests records inesborrables seran la llavor d'un futur Kayakista Olímpic!

Índex dels continguts:

QUÈ CAL TENIR EN COMPTE PER PLANIFICAR UNA ACTIVITAT FAMILIAR?

Cal que ens fixem en algunes qüestions abans d'organitzar i reservar totes les activitats per a un cap de setmana ideal ple d'activitats amb els nostres fills, hem de cercar activitats en les que se sentin còmodes, la proposta ha de resultar-los atractiva i hem de mirar que els desperti la curiositat i ganes d'explorar també, pel seu compte, totes les possibilitats que els ofereix.

Per aconseguir-ho, podem vestir-ho amb alguna història, conte o llegenda, sempre adaptant-nos a la seva edat i capacitats per evitar frustracions excessives.

Cal que com a adults, siguem coherents i gaudim d'un temps de qualitat quan practiquem kayak en família a Sant Llorenç de Morunys, per exemple, apagant o posant en silenci el telèfon mòbil per així no tenir distraccions que ens allunyin d'aquest moment que hem decidit compartir plegats. Buscar una continuïtat en el calendari també pot ser un factor motivacional, més encara si plantegem les activitats com a petits reptes de superació per avançar d'una activitat a l'altra.

Podem aprofitar també l'ocasió d'una ruta amb kayak amb nens per ensenyar altres valors derivats de l'esport, podent començar l'activitat els dies previs, cercant una alimentació sana i una dieta que ens carregui de força per sortir a remar junts. Triar plegats la roba necessària, ajudarà al fet que guanyin autonomia més ràpidament i a autoresponsabilitzar-se de si mateixos. A més, cal inculcar-los la importància de preparar també l'activitat a consciència, preveient la hidratació, la protecció del sol o del fred, segons convingui, i un escalfament previ i posterior per a evitar lesions.

Un altre factor a tenir en compte serà la meteorologia, si l'edat dels infants que faran l'activitat ho permet, podem ensenyar-los a valorar per si mateixos si el dia serà bo o no per a la pràctica esportiva.

T'oferim el millor perquè puguis gaudir de l'aigua

QUINS BENEFICIS TÉ LA PRÀCTICA D'ACTIVITATS EN FAMÍLIA?

Amb les línies anteriors, ja hem pogut entreveure alguns beneficis que les activitats infantils en família, beneficis que són gaudits tant pels nens com pels adults.

Un dels pilars fonamentals i segurament el més important de les activitats familiars és la interacció entre nosaltres i és que dur a terme activitats plegats estreny els nostres vincles afectius alhora que creem espais on millorar la comunicació amb els joves durant i després de l'activitat.

A més, fent activitats amb els nens, formarem un equip responsable del desenvolupament de la ruta amb kayak, i durant l'excursió sorgiran moments en els quals haurem de debatre i prendre decisions per tal d'assolir els objectius, fent així que els infants se sentin escoltats, fet que afavorirà no només la seva autoestima, sinó també la confiança envers els pares, un altre tret fonamental per a una bona comunicació, evitant així molts problemes derivats de la manca d'aquesta.

No cal dir que el fet de realitzar l'activitat de kayak en família en un medi natural excepcional com pot ser l'embassament de la Llosa del Cavall, ens brinda una ocasió perfecta per a transmetre valors com el respecte al medi ambient, l'afició per l'esport i una vida saludable.

EL CAIAC FAMILIAR AL PANTÀ DE LA LLOSA DEL CAVALL (A TOCAR DE SANT LLORENÇ DE MORUNYS)

Fruit d'anys d'experiència en el sector de les activitats en el medi natural, a més d'anys relacionats amb el món del lleure infantil, posem a disposició de tothom el Kayak Familiar a les nostres bases nàutiques.

Us propossem de compartir el piragüisme amb nens, és a dir, la vostra família, tinguin l'edat que tinguin gaudint d'agradables passejos amb caiacs de fins a quatre places i comptant amb material específic per als més petits, sobretot pel que a la seguretat respecta, és a dir, armilles salvavides completament específiques per als petits de la família.

L'activitat es desenvolupa en un marc incomparable com és el Pantà de la Llosa del Cavall, al terme municipal de Guixers, però també de Sant Llorenç de Morunys i Navès, tots ells dins de la Vall de Lord. La particularitat que tenen els embassaments respecte altres llocs navegables, és que ens ofereix un espai segur per a navegar, aigües turqueses i ribes molt properes per a desembarcar i jugar a pirates! A més, el pantà no té remolins ni onades ni corrents d'aigua que ens puguin posar en perill.

Visiteu la base nàutica de relleus.cat si voleu llogar un caiac a la Llosa del Cavall i us oferirem mapes plastificats on us indicarem les millors zones per navegar segons la durada de la ruta que vulgueu fer amb la família, també us indicarem les illes per conquistar, a navegar, pirates!

Per cert, parlant d'aigua neta, no podem oblidar-nos de parlar de les innumerables zones per banyar-se de les que disposeu a la Llosa del Cavall! Tenim un post al blog on expliquem les platges més famoses del pantà.

Un darrer detall important és conèixer els kayaks familiars que utilitzarem, i és que cal saber què és això d'un kayak familiar.

 QUÈ ÉS EL KAYAK FAMILIAR?

Les rutes amb kayaks familiars es fan amb caiacs dobles autobuidables amb dues places centrals, el model que utilitzem a relleus.cat són els RTM OCEAN QUATRO.

Les places centrals permeten encabir quatre persones i anar amb la família a fer una ruta amb caiac, a condició que els dos menors no superin els 7 anys, en cas de ser més grans, caldrà que ens dividim en caiacs. Si els menors fan entre 8 i 12 anys podrem anar en caiacs triples, assegurant així una correcta flotabilitat del caiac i també la comoditat dels mariners!

Els caiacs OCEAN QUATRO són ​​embarcacions molt segures i molt estables, ideals per a realitzar activitats en família.

Aquesta activitat a més, és apta també per a persones amb dificultats físiques o mentals, disposant d'un bon accés asfaltat adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.

T'oferim el millor perquè puguis gaudir de l'aigua

L’ESPORT EN FAMÍLIA

Són molts els esports que amb el temps han adaptat el material, les normes, o alguns aspectes del seu àmbit perquè siguin aptes per a practicar-los en família. Gràcies a l'enginyeria i l'evolució del material esportiu, a més d'una democratització en l'àmbit del preu, han propiciat que cada vegada siguin més les persones que volen iniciar-se en la pràctica esportiva, sigui quin sigui, tal ha estat aquesta evolució i adaptació que s'han adaptat també a l'esport familiar.

Ja coneixem els beneficis de l'esport i la pràctica del kayak amb nens i nenes, podem modular la nostra activitat enfocar-la al lleure més pur, relaxant i divertit, o dedicar-nos a l'entrenament i la condició física.

Com en tot esport, ens sentirem millor, riurem i gràcies a la secreció d'endorfines el nostre benestar emocional serà millor.

El kayak en família és una activitat idònia per crear un entorn comunicatiu i de confiança perfecte per a estrènyer els vincles i transmetre valors, habilitats i destreses, bàsiques per a forjar una personalitat única i forta.

FER PLANS EN FAMÍLIA

Cada cop més, les famílies prenem consciència que els fills reprodueixen les conductes dels adults, així, els pares es preocuparan d'educar els seus fills en valors que els han de ser també propis, així, una activitat al medi natural, a més d'una aventura, és també un espai perfecte per a transmetre bona part d'aquests valors. A més, la planificació d'activitats en família ens obrirà les portes, com ja hem dit en tot aquest article, a una infinitat de possibilitats i beneficis dels quals gaudirem tota la vida.

La Vall de Lord ofereix un àmbit idoni per planificar les nostres activitats en família, ja que és una zona on el turisme de masses no ha arribat, i ens ofereix una infinitat de racons i activitats al medi natural, altres com el Zoo del Pirineu, on podrem cultivar els nostres coneixements sobre fauna, això sumat a una bona oferta cultural i gastronòmica que faran que la nostra escapada en família sigui inoblidable.

0 Comentaris

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *